MultiTankcard laden

MultiTankcard maakt laden mogelijk in alle Europese landen

Bron: MultiTankcard

Voor zakelijke rijders met een elektrische auto is het nu mogelijk om in heel Europa, inclusief Groot-Britannië, te laden met de MultiTankcard. De mobiliteitspasaanbieder ontwikkelde een merkneutrale EU-laadpas met bijbehorende app die toegang biedt tot inmiddels ruim 250.000 laadpalen in binnen- en buitenland.

Volgens MultiTankcard gaat het om het grootste laadnetwerk van Europa. Ook het administreren van de kosten gaat automatisch met de pas. Met de app is bovendien direct zichtbaar op welke locaties de auto van stroom voorzien kan worden, welke laders er beschikbaar zijn en welke tarieven per laadpaal gehanteerd worden.

Zakelijk verkeer

Elektrische auto’s zijn volgens het bedrijf niet meer weg te denken uit het het zakelijke verkeer. Daarmee wordt volgens de onderneming uit Hoofddorp ook de behoefte aan eenvoudige facturering van laadsessies steeds groter. Vooral voor leasemaatschappijen ziet directeur Patrick Roozeman voordelen.

“Betalen doen rijders met de EU-laadpas, ongeacht bij welk merk, welke leverancier of in welk land ze laden. Tot nu toe ging laden vaak met verschillende pasaanbieders per land of met creditcard. Medewerkers moesten dus zelf voorschieten en vervolgens declareren. Met onze oplossing kan men direct op kosten van de zaak in het buitenland laden. De bijbehorende app biedt volledige transparantie in tarieven: de prijs aan de paal is de prijs op de factuur. Leasemaatschappijen kunnen de MultiTankcard EU-laadpas en -app als extra service aanbieden aan hun klanten, desgewenst in de eigen huisstijl”, legt de directeur uit.

Eén factuur

Alle laadkosten komen, samen met de andere mobiliteitskosten van de medewerkers, op één factuur terecht voor de wagenparkbeheerder. “Veel bedrijven hebben op dit moment een gemengd fossiel en elektrisch wagenpark. Vanuit MultiTankcard bieden we een totaaloplossing waarbij we de kosten van alle voertuigen – en nu dus ook de kosten in het buitenland – op één factuur bij één partij kunnen faciliteren. We bieden de mogelijkheid om te kiezen voor een laadpas met alleen Nederlandse dekking of juist voor een laadpas voor heel Europa voor alle gemak onderweg. Wagenparkbeheerders kunnen nu door het maken van deze keuze het autobeleid gelijktrekken met dat voor fossiele automobilisten”, aldus Roozeman.

Eerder dit jaar bracht MultiTankcard voor Nederland met de laadpaallocator locaties en prijzen van alle 65.000
laadpalen in Nederland in beeld. Met de EU-Laadpas-app wordt dezelfde service beschikbaar gesteld voor heel Europa.

Lees ook:

MultiTankcard

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.