Ondanks lockdown grotere snoepomzet in tankshop

In de eerste zestien weken van 2021 werd, uitgedrukt in euro’s, meer chocolade en snoep verkocht in de tankshop dan in dezelfde periode vorig jaar. Dat blijkt uit een onderzoek van ABN Amro, dat cijfers analyseerde van benzinestations, supermarkten en drogisterijen. De stijging is opmerkelijk, want Nederland bevond zich een gedeelte van die eerste maanden in een strenge lockdown.

Hoewel in de eerste vier maanden van het jaar 2 procent minder chocolade en snoep werd verkocht bij het tankstation, nam de omzet van de producten wel met 1 procent toe. Volgens ABN Amro is dat te verklaren door de prijsstijging van de zoetwaren, waardoor de omzet hoger uitvalt. Tankstations zijn naast drogisterijen, discountketens en snoepwinkels belangrijke distributiekanalen voor snoep.

Onbeperkt lezen?

Ontwikkel jezelf met vakblad TankPro.nl.

Krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de tankstation-, brandstof- en convenience branche.

1 maand gratis proefabonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.