Afzet motorbrandstoffen: na regen weer zonneschijn

De afzet van motorbrandstoffen was afgelopen maart bijna 1,06 miljard liter. Het gaat om een stijging van ruim 6 procent ten opzichte van dezelfde maand een jaar eerder. Dat blijkt uit een analyse van de meest recente CBS-cijfers door brancheorganisatie BOVAG.

Afgelopen jaar brak halverwege maart de coronacrisis uit, waardoor thuiswerken de norm werd. In januari en februari dit jaar was in Nederland nog een harde lockdown van kracht. ‘’In de eerste twee maanden van 2021 kwam de verkoop van diesel, benzine en LPG niet verder dan respectievelijk 837 en 853 miljoen liter. Dat was voor het eerst dat er twee maanden achter elkaar minder dan 900 miljoen liter in Nederland werd getankt’’, stelt BOVAG.

Onbeperkt lezen?

Ontwikkel jezelf met vakblad TankPro.nl.

Krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de tankstation-, brandstof- en convenience branche.

1 maand gratis proefabonnement

Overzicht alle abonnementen

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.