Meer vraag naar oliën en vetten door groeiende biodieselproductie

De handel in oliën en vetten steeg, ondanks de coronacrisis, het afgelopen jaar flink in Nederland. Dat heeft onder andere te maken met de grote vraag naar biodiesel, meldt het ANP. Biodiesel wordt namelijk gemaakt van zowel dierlijke als plantaardige oliën en vetten.

Er werd vooral meer raapzaadolie geïmporteerd, zegt de branchevereniging voor bedrijven in dierlijke en plantaardige oliën (MVO). De import van die olie steeg in Nederland met ongeveer een kwart. Dat er meer vraag naar de brandstof was, had vooral te maken met de bouw van een nieuwe biodieselfabriek in ons land. Ook gebruikte oliën en vetten, waarvan eveneens biodiesel gemaakt wordt, waren daardoor in trek.

Onbeperkt lezen?

Ontwikkel jezelf met vakblad TankPro.nl.

Krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de tankstation-, brandstof- en convenience branche.

1 maand gratis proefabonnement

Overzicht alle abonnementen

Onderwerpen:

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.