Amerikaanse stad wil dat alle traditionele tankstations verdwijnen

Petaluma, een stad in de Amerikaanse staat Californië, verbiedt het bouwen van nieuwe traditionele tankstations. Daarmee moet de transitie van diesel- en benzineauto’s naar CO2-neutrale vervoersmiddelen versneld worden. Dat meldt de krant San Francisco Chronicle.   

Volgens het dagblad, dat in de staat San Francisco gevestigd is, stemde de gemeenteraad unaniem voor het verbod op het bouwen, verbouwen, uitbreiden en verhuizen van traditionele tankstations. Het verbod moet de pomphouders aanmoedigen om juist over te stappen op tankstations waar automobilisten hun auto’s kunnen opladen of waterstof kunnen tanken. Dat mag namelijk nog wel. Op die manier hoopt de plaats in 2030 klimaatneutraal te zijn. 

Onbeperkt lezen?

Ontwikkel jezelf met vakblad TankPro.nl.

Krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de tankstation-, brandstof- en convenience branche.

1 maand gratis proefabonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.