Fieten Olie wil aantal waterstoftankstations in Nederland fors uitbreiden

Bij het nieuwe tankstation dat Fieten Olie bouwt in het Overijsselse Steenwijk, kunnen klanten ook waterstof tanken. De locatie op het terrein bij Park Eeserwold moet halverwege het jaar in gebruik genomen worden. Het tankstation richt zich met het waterstofstation op zowel vrachtwagens als personenauto’s. 

Aan RTV Drenthe vertelde directeur Richard Fieten dat de duurzame brandstof op het industrieterrein, waar ook het tankstation op gebouwd wordt, zal worden opgewekt. Bovendien krijgt het nieuwe onbemande tankstation vijf wasboxen, stofzuigerplekken en een fastfoodvestiging. Op de locatie zullen naast benzine en diesel ook CNG, elektrische snelladers en dus waterstof te vinden zijn. LNG zit niet in het assortiment. Eerder vertelde Fieten aan TankPro dat die brandstof ‘een gepasseerd station is’.

Onbeperkt lezen?

Ontwikkel jezelf met vakblad TankPro.nl.

Krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de tankstation-, brandstof- en convenience branche.

1 maand gratis proefabonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.