Toch géén onbemand tankstation aan Rondweg Noord Amersfoort

De bouw van een onbemand tankstation van Shell Express aan de Rondweg Noord in Amersfoort gaat definitief niet door. Dat blijkt uit een uitspraak van de Raad van State. De Raad gaf de gemeente Amersfoort in mei van dit jaar opdracht om de behoefte aan dit tankstation aan te tonen. Het bestemmingsplan waarmee dit tankstation in combinatie met de bouw van honderd woningen mogelijk werd gemaakt, werd ‘on hold’ gezet.

De gemeente heeft intussen een nieuw bestemmingsplan gemaakt. En in dat gerepareerde plan is het onbemande tankstation geschrapt. De woningbouw nabij de locatie voor het tankstation gaat wel gewoon door. Dat is opmerkelijk, omdat projectontwikkelaar Schipper Bosch eerder nog meldde dat het tankstation een belangrijke financiële drager van het woningbouwproject was.

Onbeperkt lezen?

Ontwikkel jezelf met vakblad TankPro.nl.

Krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de tankstation-, brandstof- en convenience branche.

1 maand gratis proefabonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Adrie van der Wel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.