Foto: Pixabay

BOVAG: brandstofverkoop kwam in juli weer uit boven de 1 miljard liter

Voor het eerst sinds de lockdown kwam het aantal verkochte liters brandstof in Nederland in juli weer uit boven de 1 miljard liter. Dat blijkt uit een analyse van de meest recente CBS-cijfers door BOVAG. Daaruit blijkt dat afgelopen juli 1,07 miljard liter aan motorbrandstoffen werd verkocht in Nederland.

In vergelijking met de afzet van 1,2 miljard liters in dezelfde maand vorig jaar bedroeg de daling in juli 2020 nog steeds 10,8 procent. Maar in vergelijking met de 992 miljoen liter in juni was er een stijging van 7,8 procent. Er werd in juli minder thuisgewerkt en veel vakanties werden in eigen land gevierd.

Onbeperkt lezen?

Ontwikkel jezelf met vakblad TankPro.nl.

Krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de tankstation-, brandstof- en convenience branche.

1 maand gratis proefabonnement

Overzicht alle abonnementen

Onderwerpen: , ,

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.