468.000 euro extra subsidie vrijgemaakt voor snelladers in Vlaanderen

Er wordt 468.000 euro aan subsidiegeld vrijgemaakt om extra snellaadinfrastructuur voor elektrische voertuigen langs Vlaamse autosnelwegen uit te rollen. Dat laat de Vlaamse minister van Mobiliteit Lydia Peeters weten. Met het extra bedrag wil de minister op 28 nieuwe locaties snellaadinfrastructuur realiseren langs snelwegen in Vlaanderen.

Voor deze versnelde uitrol van een netwerk van laadinfrastructuur zal het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) ruimte ter beschikking stellen op haar carpoolparkings en Park & Ride-voorzieningen gelegen langs Vlaamse autosnelwegen. Deze extra snellaadcapaciteit langs autosnelwegen geeft mensen de kans om onderweg op te laden en elektrisch te rijden over een langere afstand.

Onbeperkt lezen?

Ontwikkel jezelf met vakblad TankPro.nl.

Krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de tankstation-, brandstof- en convenience branche.

1 maand gratis proefabonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.