Foto: Pixabay

Brandstofverkoop in Nederland krabbelt weer op

De verkoop van motorbrandstoffen is na de versoepeling van de coronamaatregelen in mei weer aangetrokken. Na een historisch dieptepunt in april, met 818 miljoen verkochte liters diesel, benzine en lpg, kwam het aantal liters in mei 20,5 procent hoger uit op 986 miljoen liter. Dat blijkt uit een analyse van de meest recente CBS-cijfers door Bovag.

Afgelopen maart dook de brandstofafzet met 995 miljoen liter voor het eerst in vijf jaar onder het niveau van 1 miljard liter per maand, waarna in april de gevolgen van de coronacrisis verder duidelijk werden. Sinds het CBS de afzet per maand bijhoudt, werd er nog nooit zo weinig getankt in Nederland, benadrukt brancheorganisatie Bovag.

Onbeperkt lezen?

Ontwikkel jezelf met vakblad TankPro.nl.

Krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de tankstation-, brandstof- en convenience branche.

1 maand gratis proefabonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.