Ook leaserijders kiezen vooral voor goedkope tankstations

Net als andere automobilisten tanken leaserijders meestal bij de goedkoopste stations. Dat blijkt uit onderzoek van Multitankcard onder zijn 350.000 pashouders in Nederland. De tankpasaanbieder berekende per pas het gemiddelde verschil tussen de pompprijs en de landelijke adviesprijs voor alle transacties die in het afgelopen jaar zijn uitgevoerd met de tankpas.

Uit de resultaten blijkt dat meer dan een derde van de MTc-gebruikers (38 procent) gemiddeld tussen de twaalf en twintig cent goedkoper tankt dan de landelijke adviesprijs. Nog eens 58 procent tankt gemiddeld met een pompkorting tussen de zes en de twaalf cent.

Boven de adviesprijs

Slechts een klein deel van de leaserijders (vier procent) lijkt zich niets aan te trekken van de portemonnee van de baas en kiest voor locaties met minder dan zes cent korting, of tankt zelfs boven de landelijke adviesprijs. Multitankcard berekent dat een werkgever dertig euro per jaar bespaart op elke cent die zijn werknemer per liter gemiddeld goedkoper tankt.

Multitankcard is één van de grotere tankpasaanbieders van Nederland. Naast het tanken, is de pas onder meer te gebruiken om te parkeren en een taxi te bestellen. Daarnaast brengt het bedrijf een app voor de smartphone op de markt, genaamd Driver. Daarmee kunnen klanten zien waar ze het goedkoopste kunnen tanken.

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Ook leaserijders kiezen vooral voor goedkope tankstations | TankPro.nl

Ook leaserijders kiezen vooral voor goedkope tankstations

Net als andere automobilisten tanken leaserijders meestal bij de goedkoopste stations. Dat blijkt uit onderzoek van Multitankcard onder zijn 350.000 pashouders in Nederland. De tankpasaanbieder berekende per pas het gemiddelde verschil tussen de pompprijs en de landelijke adviesprijs voor alle transacties die in het afgelopen jaar zijn uitgevoerd met de tankpas.

Uit de resultaten blijkt dat meer dan een derde van de MTc-gebruikers (38 procent) gemiddeld tussen de twaalf en twintig cent goedkoper tankt dan de landelijke adviesprijs. Nog eens 58 procent tankt gemiddeld met een pompkorting tussen de zes en de twaalf cent.

Boven de adviesprijs

Slechts een klein deel van de leaserijders (vier procent) lijkt zich niets aan te trekken van de portemonnee van de baas en kiest voor locaties met minder dan zes cent korting, of tankt zelfs boven de landelijke adviesprijs. Multitankcard berekent dat een werkgever dertig euro per jaar bespaart op elke cent die zijn werknemer per liter gemiddeld goedkoper tankt.

Multitankcard is één van de grotere tankpasaanbieders van Nederland. Naast het tanken, is de pas onder meer te gebruiken om te parkeren en een taxi te bestellen. Daarnaast brengt het bedrijf een app voor de smartphone op de markt, genaamd Driver. Daarmee kunnen klanten zien waar ze het goedkoopste kunnen tanken.

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.