cng opening etten-leur wethouder aardgas

Fiat gelooft in CNG en gaat geen waterstofauto’s bouwen

Fiat denkt dat waterstofauto’s niet de toekomst hebben. Het Italiaanse merk zet daarom in op andere technieken, zoals CNG. Dat ziet Fiat wel als een goede ontwikkeling op de korte termijn, zo meldt het Britse Autocar.

Het merk heeft nu al een aardgasauto, de Fiat Panda. Die techniek heeft zich al bewezen. Bovendien is het netwerk met aardgas-tankstations op dit moment al landelijk dekkend. En is de brandstof zeer betaalbaar.

Waterstof

Fiat denkt dat het aanleggen en rondpompen van waterstof door pijpleidingen te veel investeringen zal vergen, waardoor het nog lange tijd niet zomaar beschikbaar zal zijn. Daarnaast hebben de Italianen geen vertrouwen in de brandstofcellen, die door het proces van energie ‘maken’ snel vervuild kunnen raken.

Aardgas moet de oplossing bieden op korte termijn, maar op de lange termijn ziet Fiat toekomst in het mobiel opladen van auto’s. Terwijl je rijdt opladen dus. Accu’s zouden dan geen heel grote capaciteit nodig hebben, omdat het wegennet altijd bijlaadt. Fiat geeft aan dat een range van 30 kilometer in het geval van opladen via de weg genoeg zou moeten zijn.

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Fiat gelooft in CNG en gaat geen waterstofauto’s bouwen | TankPro.nl
cng opening etten-leur wethouder aardgas

Fiat gelooft in CNG en gaat geen waterstofauto’s bouwen

Fiat denkt dat waterstofauto’s niet de toekomst hebben. Het Italiaanse merk zet daarom in op andere technieken, zoals CNG. Dat ziet Fiat wel als een goede ontwikkeling op de korte termijn, zo meldt het Britse Autocar.

Het merk heeft nu al een aardgasauto, de Fiat Panda. Die techniek heeft zich al bewezen. Bovendien is het netwerk met aardgas-tankstations op dit moment al landelijk dekkend. En is de brandstof zeer betaalbaar.

Waterstof

Fiat denkt dat het aanleggen en rondpompen van waterstof door pijpleidingen te veel investeringen zal vergen, waardoor het nog lange tijd niet zomaar beschikbaar zal zijn. Daarnaast hebben de Italianen geen vertrouwen in de brandstofcellen, die door het proces van energie ‘maken’ snel vervuild kunnen raken.

Aardgas moet de oplossing bieden op korte termijn, maar op de lange termijn ziet Fiat toekomst in het mobiel opladen van auto’s. Terwijl je rijdt opladen dus. Accu’s zouden dan geen heel grote capaciteit nodig hebben, omdat het wegennet altijd bijlaadt. Fiat geeft aan dat een range van 30 kilometer in het geval van opladen via de weg genoeg zou moeten zijn.

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.