Waterstofbus Londen, Air Products

Londen breidt netwerk van waterstoftankstations uit

Londen gaat zich voorbereiden op de komst van de waterstofauto. De Briste hoofdsttad gaat hiertoe 4 openbaar toegankelijke waterstoftankstations realiseren. Het project wordt uitgevoerd door een consortium van bedrijven, dat onder leiding staat van Air Products, één van de belangrijkste aanbieders van waterstof en waterstoftechnologie.

Het nieuwe netwerk van waterstoftankstations in Londen is een logisch vervolg op de aankondiging van een aantal grote automerken, dat ze in 2014 of 2015 op de markt komen met personenauto’s op waterstof. Door nu al een netwerk van waterstoftankstations te ontwikkelen is de Britse hoofdstad straks voorbereid op de komst van waterstofauto’s.

Stijgende vraag

Londen was al bezig met projecten voor bussen en taxi’s op waterstof. Voor het project in Londen zal het bestaande waterstoftankstation in de buurt van Heathrow aangepast worden voor auto’s, die waterstof tanken met een druk van 700 bar. Daarnaast zal voor het project de toegankelijkheid van het waterstoftankstation bij Millbrook Proving Ground in Bedfordshire en het tankstation van Transport for London in Stratford verbeterd worden. In Londen wordt daarnaast nog een nieuw tankstation gebouwd.

Dankzij deze aanpassingen en uitbreiding ligt er straks een netwerk van 4 waterstoftankstations in de Britse hoofdstad, dat in de stijgende vraag naar waterstof als energiebron voor auto’s kan voorzien. Als onderdeel van het project zal Commercial Group, een leverancier van kantoorartikelen en IT-apparatuur, een aantal Revolve waterstofvrachtauto’s in gebruik nemen voor de distributie van haar producten.

Air Products

Air Products is vanwege haar uitgebreide ervaring met waterstoftoepassingen en zijn betrokkenheid bij de andere Londense waterstofprojecten aangewezen als leider van het consortium. Het bedrijf is enthousiast over het project, omdat het een bijdrage levert aan de ontwikkeling van infrastructuur voor auto’s op waterstof.

“Het nieuwe project brengt alle componenten samen die noodzakelijk zijn om vervoer op waterstof in Londen mogelijk te maken, al voordat de eerste commerciële waterstofauto’s in Engeland geïntroduceerd worden”, zegt Diana Raine van Air Products. “We hopen dat dit project een uitdagend voorbeeld wordt voor andere initiatieven in Engeland en de rest van Europa.”

Lees ook: Ook Rotterdam gaat voor een waterstoftankstation

Lees ook: Duitsland pakt door met waterstof als brandstof

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.