Pizzaautomaat Carwash De Walvis

Pizzamachine hit bij carwash, ‘ook voor tankstations interessant’

Bron: De Walvis

Krokant gebakken, ambachtelijke, verse pizza. Dat beloven de pizza-automaten die te vinden zijn bij twee vestigingen van Wasstraat de Walvis. De pizza’s blijken een hit voor de carwash. Ook voor tankstations zijn de automaten een goede toevoeging aan het aanbod, zegt Frederik Pennewaert van maker Pizzazoid.

In Dordrecht stond de automaat er al eventjes, in Papendrecht staat nu ook een machine. Dagelijks worden er tientallen pizza’s uit de muur getrokken. Eigenaar Marcel van Veen van Wasstraat de Walvis is zelf wel enigszins verbaasd over het succes van de nieuwe automaat in Papendrecht. “Deze is dagelijks uitverkocht. Negentig stuks zitten erin. Ze smaken goed, hoor. Anders had ik er niet voor gekozen. Maar dat het elke dag op is, dat is boven verwachting.”

Centrale ligging van belang

Frederik Pennewaert van Pizzazoid vindt het volstrekt logisch om pizza’s te verkopen bij een tankstation of carwash. Sterker nog, dat zijn de locaties waar de Belgische onderneming nu juist naar op zoek is. Pennewaert noemt de locatie een belangrijk argument: een centrale ligging met veel traffic, 24/7 bereikbaar en zonder overlast in een wijk. Tankstations en carwashes zijn perfect.” De pizzaman denkt ook meteen aan de mogelijkheden voor cross-selling. Korting op een wasbeurt terwijl je lekker eten koopt, bijvoorbeeld. “Zoiets moet voor beide partijen een succes zijn. Een try-out is altijd mogelijk”, zegt hij.

Ook Marcel van Veen gelooft sterk in de mogelijkheden van vending machines bij de carwash. In Dordrecht werkt hij met een textielwasmachine en verder zijn er op verschillende locaties van De Walvis onder meer blikjesautomaten. De marges zijn niet voor alle machines interessant, maar het onbemande aspect en de extra service richting de klanten, vindt de ondernemer aantrekkelijk.

’s Nachts navullen

Pennewaert legt uit dat de pizza’s koelvers in de automaat gaan en na betaling worden afgebakken. Met een minuut of drie komt er een stomende doos uit de automaat geschoven. Goedkoop zijn de pizza’s van Pizzazoid overigens niet: een margherita kost 8,90 euro. “Het zijn kwalitatief goede pizza’s”, zegt Pennewaert. De meeste pizza’s worden overigens na sluitingstijd en in de vroege ochtend verkocht. Het navullen wordt door de Belgen zelf gedaan, vaak in de nacht.

En wat levert de pizzeria-automaat de carwash op? Het verdienmodel zit ‘m in een percentage van de omzet. Veelal is voor een automaat alleen een stroompunt en een verbinding voor het betaalsysteem nodig. Bij de pizzeria op locatie is dat niet anders.

Van Veen van Wasstraat de Walvis verwacht dat het leegverkopen van de pizza-automaat wel ophoudt als de nieuwigheid er straks vanaf is. Maar ook dan vindt hij de automaat een goede aanvulling op zijn onderneming.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Rieneke Kok

Rieneke is de vaste redacteur van Carwashpro.nl. Voor TankPro schrijft ze regelmatig over stations waar je ook kunt wassen.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.