Universiteit Wageningen doet onderzoek: gezond aanbod onderweg belangrijk
verleidelijk maar ongezond

Onderzoek Universiteit Wageningen: gezond aanbod onderweg cruciaal

Tankstations bieden onderweg een verleidelijk, maar grotendeels ongezond aanbod, aldus Wageningen University. Volgens onderzoekers is een gezond en lekker aanbod eten en drinken onderweg van groot belang. Foto: ProMedia, 2023

Wageningen University & Research doet onderzoek naar het aanbod aan eten en drinken dat er in Nederland wordt verkocht vanuit tankstations en wegrestaurants. Veel reizigers willen volgens de onderzoekers onderweg graag een gezonde keuze maken, maar de stopplaatsen zorgen ervoor dat er veel te weinig gezonds te kiezen is.

Dagelijks maken automobilisten, vrachtwagenchauffeurs en passagiers een keuze om onderweg (iets) te eten en drinken. Een verleidelijk maar grotendeels ongezond assortiment bij tankstations en wegrestaurants maakt het niet gemakkelijk om een gezonde keuze te maken, zo stellen de onderzoekers van Wageningen University & Research. “Daar komt nog bij dat uit verkennend onderzoek blijkt dat mensen onderweg wél graag gezonder zouden willen kiezen”, zegt onderzoeker Lisanne Geboers. “Een gezond en lekker aanbod van eten en drinken is daarom onderweg van groot belang.”

Twee bijeenkomsten

Vanuit Regiodeal Food Valley onderzoeken wetenschappers van de leerstoelgroep Consumptie en Gezonde Leefstijl van de Wageningen University in samenwerking met het Voedingscentrum hoe de eerste stappen gezet kunnen worden naar een gezond eet- en drinkaanbod onderweg. Hiervoor worden op 3 en 10 oktober 2023 twee middagbijeenkomsten inclusief gezonde lunch georganiseerd waarvoor geïnteresseerden zich kunnen aanmelden.

Actiepunten

Het doel van het onderzoeksproject is volgens Geboers om alle factoren die invloed hebben op het eet- en drinkaanbod onderweg in kaart te brengen. “Vervolgens zullen we gezamenlijk actiepunten formuleren zodat volgende stappen naar gezond eten en drinken onderweg gezet kunnen worden. We gaan graag met alle betrokkenen, zoals vertegenwoordigers van tankstationformules, wegrestaurants, on-the-go winkels, conceptontwikkelaars, leveranciers, producenten, belangenverenigingen, weggebruikers en nationale, provinciale en lokale beleidsmakers aan de slag.”

U las zojuist op TankPro.nl een van uw gratis premiumartikelen!

Lees ook:

Auteur: Paul Blonk

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Onderzoek Universiteit Wageningen: gezond aanbod onderweg cruciaal | TankPro.nl
Universiteit Wageningen doet onderzoek: gezond aanbod onderweg belangrijk
verleidelijk maar ongezond

Onderzoek Universiteit Wageningen: gezond aanbod onderweg cruciaal

Tankstations bieden onderweg een verleidelijk, maar grotendeels ongezond aanbod, aldus Wageningen University. Volgens onderzoekers is een gezond en lekker aanbod eten en drinken onderweg van groot belang. Foto: ProMedia, 2023

Wageningen University & Research doet onderzoek naar het aanbod aan eten en drinken dat er in Nederland wordt verkocht vanuit tankstations en wegrestaurants. Veel reizigers willen volgens de onderzoekers onderweg graag een gezonde keuze maken, maar de stopplaatsen zorgen ervoor dat er veel te weinig gezonds te kiezen is.

Dagelijks maken automobilisten, vrachtwagenchauffeurs en passagiers een keuze om onderweg (iets) te eten en drinken. Een verleidelijk maar grotendeels ongezond assortiment bij tankstations en wegrestaurants maakt het niet gemakkelijk om een gezonde keuze te maken, zo stellen de onderzoekers van Wageningen University & Research. “Daar komt nog bij dat uit verkennend onderzoek blijkt dat mensen onderweg wél graag gezonder zouden willen kiezen”, zegt onderzoeker Lisanne Geboers. “Een gezond en lekker aanbod van eten en drinken is daarom onderweg van groot belang.”

Twee bijeenkomsten

Vanuit Regiodeal Food Valley onderzoeken wetenschappers van de leerstoelgroep Consumptie en Gezonde Leefstijl van de Wageningen University in samenwerking met het Voedingscentrum hoe de eerste stappen gezet kunnen worden naar een gezond eet- en drinkaanbod onderweg. Hiervoor worden op 3 en 10 oktober 2023 twee middagbijeenkomsten inclusief gezonde lunch georganiseerd waarvoor geïnteresseerden zich kunnen aanmelden.

Actiepunten

Het doel van het onderzoeksproject is volgens Geboers om alle factoren die invloed hebben op het eet- en drinkaanbod onderweg in kaart te brengen. “Vervolgens zullen we gezamenlijk actiepunten formuleren zodat volgende stappen naar gezond eten en drinken onderweg gezet kunnen worden. We gaan graag met alle betrokkenen, zoals vertegenwoordigers van tankstationformules, wegrestaurants, on-the-go winkels, conceptontwikkelaars, leveranciers, producenten, belangenverenigingen, weggebruikers en nationale, provinciale en lokale beleidsmakers aan de slag.”

U las zojuist op TankPro.nl een van uw gratis premiumartikelen!

Lees ook:

Auteur: Paul Blonk

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.