Red je Pakketje afgiftepunt

‘Tankstations fantastische afgiftepunten voor pakketjes’

Bron: Red je Pakketje

Verzendplatform VanavondBezorgd behaalde de mijlpaal van 250 drop-off punten. Tientallen van die locaties zijn gevestigd bij tankstations, vertelt Jasper van Aalzum. “Die staan sowieso nog wel op ons lijstje om ons daar verder in te verdiepen”, aldus de verantwoordelijke voor het netwerk van afgiftepunten. 

Het idee van het platform is dat ook de kleinste webshops ‘tot 23:59 uur besteld = morgen in huis’ kunnen aanbieden. De webshopeigenaren brengen hun producten tussen 9.00 uur en 10.00 uur naar een deelnemende locatie. Het team van Red je Pakketje haalt de pakketten op en sorteert die daarna in een van hun acht hubs. Vervolgens worden die pakketten nog een keer gesorteerd in de specifieke hub van de regio, waarna ze tussen 17.30 uur en 22.00 uur worden afgegeven bij de klant aan huis. De pakketten komen daarna niet meer terug bij de afgiftepunten.

Red je Pakketje

Red je Pakketje, dat het platform lanceerde, zag het aantal afgiftepunten in rap tempo toenemen: in een maand tijd ging het aantal locaties van honderd naar 250. Webshopeigenaren kunnen op elk van deze 250 locaties terecht om hun pakketjes af te geven. Als het aan Red je Pakketje ligt, worden dat er dit jaar nog 500.

Volgens de ceo van het bedrijf, Sam Rohn, werd het platform tijdens de coronacrisis gelanceerd om kleinere webshops te helpen met het verbeteren van hun service. “Een jaar later wordt ons platform gebruikt door veel winkeliers die voor corona nog niet bezorgden en door al bestaande webshops die sneller willen leveren. Wij zijn trots dat wij inmiddels meer dan tweeduizend bedrijven kunnen helpen in deze snelgroeiende maar competitieve markt.”

Steeds meer tankstations

Ook tankstations maken een steeds groter deel uit van het netwerk van afgiftepunten, vertelt Van Aalzum. Het gaat daarbij niet om specifieke locaties of bepaalde merken, maar vooral om locaties die ‘er mee bekend zijn en er ruimte en tijd voor hebben’. Zo kunnen webshopeigenaren al terecht bij verschillende tankstations van Avia, TotalEnergies en Shell. “Het is natuurlijk fantastisch om tankstations als afgiftepunten te hebben, aangezien ze op goede locaties zitten en goede openingstijden hebben. Ook beschikken ze vaak over meerdere parkeerplekken.”

Om de afgiftepunten bij benzinepompen te plaatsen, bellen Van Aalzum en zijn collega’s tankstationeigenaren met de vraag of ze interesse hebben in het aanbieden van de extra service. Niet alleen heeft dat volgens hem voordelen voor VanavondBezorgd, ook ondernemers kunnen ervan profiteren, stelt hij. “Voor veel afgiftepunten is het toch extra klandizie die er gegenereerd wordt. Een tankstation heeft veel dingen waar iemand behoefte aan kan hebben tijdens het brengen van een pakket. Denk aan snacks, drinken, benzine, diesel of sigaretten.”

Vergoeding voor de service

Een andere optie voor tankstationondernemers is het plaatsen van lockers. In dat geval heeft de eigenaar van het station nog minder omkijken naar de extra service, zegt Van Aalzum. Hierbij worden door de chauffeurs van Red je Pakketje producten afgeleverd en de klant kan deze vervolgens door middel van een barcode uit de locker halen. “Dit zijn lockers in diverse afmetingen en wij huren een deel van een locatie om deze neer te zetten.”

Bovendien krijgen ondernemers een vergoeding voor het aanbieden van de services. Dat is een vast bedrag ‘in lijn met heel veel andere vervoersbedrijven’, legt de netwerkmanager uit. “Het enige verschil is dat een drop-off punt niet de hele dag bereikbaar hoeft te zijn en dat wij alle communicatie overnemen. Het zijn onze klanten, dus als er iets is, kunnen ze ons bellen. De ondernemer heeft er geen omkijken naar, behalve dat pakketjes ’s ochtends eenmalig gescand moeten worden bij ontvangst.”

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.