Deliveroo samenwerking ABM

ABM en Deliveroo samen aan de slag met bezorging

Foto: Arend-Jan Diephuis LinkedIn

Bij het Avia-tankstation aan de Hastelweg in Eindhoven is de eerste bezorger van Deliveroo afgelopen week de deur uitgegaan. De samenwerking met de bezorgdienst moet de locatie ‘toekomstbestendig’ maken.

Het tankstation, dat onderdeel is van het netwerk van Achilles Brandstoffen Maatschappij (ABM), werkt met het foodconcept De Broodtrommel. “Met fuel, rookwaren en vergeten boodschappen gaan we het niet redden. De pompshop kan dé convenience shop van de toekomst worden als we er in slagen als beste te voorzien in de wensen en behoeften van een veel grotere doelgroep dan degenen die komen tanken. De stap om te gaan bezorgen past daar perfect in”, vertelt Arend-jan Diephuis. Hij voorzag het bedrijf van advies over de samenwerking.

Combinatie van landelijk en lokaal

ABM gelooft naar eigen zeggen in de kracht van de combinatie tussen een landelijke formule en lokaal ondernemerschap. Per locatie wordt beoordeeld hoe lokale kansen het best benut kunnen worden. Zo opende ABM in Soest onlangs de eerste shop met het concept van Coffee Fellows in de tankstationbranche. “In Eindhoven, waar het station op een groot industrie- en dienstenterrein ligt, kiezen we juist voor de eigen formule De Broodtrommel, grootschalige bezorging en een traditioneler assortiment”, aldus Diephuis.

De hedendaagse consument is volgens de adviseur kritisch en de lat op de bezorgmarkt ligt vanwege de grote concurrentie hoog, stelt hij. “Daarom kiezen we voor partnerships: als ieder zijn eigen specialisme inbrengt, ontstaat er synergie. En dan kijk je wie het beste past. Je zoekt clubs die toch een beetje hetzelfde DNA hebben. Bij iets nieuws kan het namelijk ook een keer tegenzitten en juist dan moet je op elkaar kunnen rekenen. We hebben de mensen van Deliveroo leren kennen als slimme jongens en meisjes: digitaal waar het kan, menselijk waar het moet, en echte doorpakkers. Binnen anderhalve week waren we live, zonder gedoe.”

Ontzorging

De eerste indruk van de samenwerking is volgens het team positief. Het is overigens niet de bedoeling dat alle tankstations van ABM nu ook gaan bezorgen. “Maar hiermee voegen we wel weer een bouwsteen toe aan de blokkendoos waarmee we per station bepalen hoe we de local hero strategie uitvoeren. Het kan dus goed zijn dat we straks stations hebben met Coffee Fellows én Deliveroo, maar ook een van beide of andere combinaties zijn denkbaar.”

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.