Succesvol concept Spare Rib Express in Doetinchem zal vaker terugkeren bij tankstations

De Spare Rib Express die is gevestigd bij het TinQ-tankstation in Doetinchem behaalde in het eerste jaar een omzet die twee keer zo hoog was als vooraf verwacht werd. Het afhaalconcept werd in maart vorig jaar samen met TinQ opgezet. Volgens het bedrijf zal het concept steeds vaker terugkeren bij tankstations.

Dat het concept bij het tankstation in Doetinchem aanslaat, heeft volgens een woordvoerder van Spare Rib Express te maken met een combinatie van factoren. ‘’We merken dat alle To Go vestigingen profiteren van de locatie. Spare Rib Express Doetinchem To Go is gevestigd langs een weg waar men vaak langsrijdt. De locatie is dus eigenlijk haar eigen reclame. Het To Go assortiment draagt ook bij aan de hoge omzet. Bij een To Go locatie verkopen we ook producten van Lekkerland, een lunchassortiment en koffie.”

Vorig jaar werd, in samenwerking met AVIA Marees, ook een Spare Rib Express To Go opgezet op een foodcourt in Hoorn. Daarnaast is er een locatie van het concept te vinden bij het Tango-tankstation aan Laan 1940-1945 in Groningen.

Foodspeler

“Het is begrijpelijk dat petrolformules steeds meer voor landelijke foodspelers kiezen. Wij zorgen voor een herkenbare uitstraling, hanteren een sterk lokaal marketingbeleid en zorgen voor extra service voor de klanten van de petrolformules”, aldus de woordvoerder van Spare Rib Express.

De franchiseformule telt op dit moment 71 bezorgrestaurants in Nederland en heeft openingen gepland staan in onder andere Roermond, Spijkenisse en Emmeloord. Voor tankstations staan er overigens nog geen andere concrete locaties op de planning. 

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.