Nieuwe verlichting van SloanLED laat auto’s in de carwash nog meer glanzen

In eerste instantie werd de Highliner van SloanLED ontworpen voor de walk-in koelingen in Amerikaanse supermarkten. Op die manier werd de ruimte, in tegenstelling tot bij een tl-lamp, snel verlicht. Inmiddels wordt de verlichting ook veelvuldig in de tankstationbranche toegepast. SloanLED brengt binnenkort alweer de derde generatie op de markt. 

Pomphouders kunnen er volgens Serge Verhoeven van SloanLED voor kiezen om de Highliner 3 op verschillende manieren toe te passen. ”Het armatuur is veelzijdig en kan daarom bijvoorbeeld als algemene verlichting dienen, maar het kan de buitenzijde van de shop ook een mooie uitstraling geven. De toepassing die momenteel volgens Verhoeven vooral gezien wordt, is het gebruik van de Highliner in en rondom de carwash.

Doorlopende lijn

De Highliner 3 heeft een doorlopend verlicht front waardoor je de schone auto na een wasbeurt nog beter ziet blinken dan bij de voorgaande edities. Waar je bij de eerste twee modellen nog duidelijk ledpunten in het armatuur zag zitten, is er deze keer voor gekozen om in de lamp een doorlopende baan van licht te creëren. Daardoor is dus ook de reflectie van het licht op de schone auto beter zichtbaar. “De efficiëntie is behoorlijk toegenomen, Je krijgt meer licht voor minder vermogen ten opzichte van de voorlopers en het geheel ziet er echt een stuk mooier uit.’’

(De tekst gaat verder onder de afbeelding)

De nieuwe Highliner 3.

Een ander voordeel van het gebruik van het armatuur in de carwash bij het tankstation is de kracht van het product, zegt Verhoeven. ‘’Heel veel van de zelf-wasstraten zijn onbemand en ook in avonden en weekenden
open. Het grote voordeel is dat het een 24-volt product is waarbij de voeding bijna altijd in de afgesloten technische ruimte geïnstalleerd wordt. Als men toch besluit om kwaadwillend te zijn, dan heb je in ieder geval geen last van elektrocutie. Dat is in een wasstraat met al het water zeker van belang. Er is nooit sprake van gevaar. Het is echt een heel degelijk product. Je moet sowieso gek doen, wil je het product constructief beschadigen.’’

Lengtes

Bovendien is er volgens de Global Tech Support Manager van SloanLED nog een voordeel ten opzichte van de twee voorgangers: het armatuur is in meer lengtes beschikbaar. Waar het aanbod bij de eerdere modellen bestond uit armaturen van 30 en 120 centimeter, is het product nu ook verkrijgbaar in 60, 180 en 230 centimeter. ‘’Dat is zeker in de huidige afmetingen van de wasstraat een voordeel. Voorheen hingen ze er vier van de oudere versie in een lijn op, nu hoeven er maar twee opgehangen te worden met de helft van het aantal montagebeugels.’’

‘’De installatie is daardoor makkelijker en sneller en je hoeft ook veel minder connecties te maken tussen de armaturen. Hoe minder connecties, hoe minder kans je hebt op fouten. Het ziet er mooier uit en je kan bijna een naadloze lijn creëren’’, vervolgt Verhoeven.

Het armatuur heeft een gerapporteerde levensduur van liefst 60.000 uur en een doorgerekende levensduur van meer dan 100.000 uur. Dat komt neer op minimaal zeven jaar bij een gebruik van 24 uur per dag. Het nieuwe model is eind april of begin mei volledig beschikbaar, waarna de Highliner 2 langzaam zal uitfaseren.

Lees ook:

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Nieuwe verlichting van SloanLED laat auto’s in de carwash nog meer glanzen | TankPro.nl

Nieuwe verlichting van SloanLED laat auto’s in de carwash nog meer glanzen

In eerste instantie werd de Highliner van SloanLED ontworpen voor de walk-in koelingen in Amerikaanse supermarkten. Op die manier werd de ruimte, in tegenstelling tot bij een tl-lamp, snel verlicht. Inmiddels wordt de verlichting ook veelvuldig in de tankstationbranche toegepast. SloanLED brengt binnenkort alweer de derde generatie op de markt. 

Pomphouders kunnen er volgens Serge Verhoeven van SloanLED voor kiezen om de Highliner 3 op verschillende manieren toe te passen. ”Het armatuur is veelzijdig en kan daarom bijvoorbeeld als algemene verlichting dienen, maar het kan de buitenzijde van de shop ook een mooie uitstraling geven. De toepassing die momenteel volgens Verhoeven vooral gezien wordt, is het gebruik van de Highliner in en rondom de carwash.

Doorlopende lijn

De Highliner 3 heeft een doorlopend verlicht front waardoor je de schone auto na een wasbeurt nog beter ziet blinken dan bij de voorgaande edities. Waar je bij de eerste twee modellen nog duidelijk ledpunten in het armatuur zag zitten, is er deze keer voor gekozen om in de lamp een doorlopende baan van licht te creëren. Daardoor is dus ook de reflectie van het licht op de schone auto beter zichtbaar. “De efficiëntie is behoorlijk toegenomen, Je krijgt meer licht voor minder vermogen ten opzichte van de voorlopers en het geheel ziet er echt een stuk mooier uit.’’

(De tekst gaat verder onder de afbeelding)

De nieuwe Highliner 3.

Een ander voordeel van het gebruik van het armatuur in de carwash bij het tankstation is de kracht van het product, zegt Verhoeven. ‘’Heel veel van de zelf-wasstraten zijn onbemand en ook in avonden en weekenden
open. Het grote voordeel is dat het een 24-volt product is waarbij de voeding bijna altijd in de afgesloten technische ruimte geïnstalleerd wordt. Als men toch besluit om kwaadwillend te zijn, dan heb je in ieder geval geen last van elektrocutie. Dat is in een wasstraat met al het water zeker van belang. Er is nooit sprake van gevaar. Het is echt een heel degelijk product. Je moet sowieso gek doen, wil je het product constructief beschadigen.’’

Lengtes

Bovendien is er volgens de Global Tech Support Manager van SloanLED nog een voordeel ten opzichte van de twee voorgangers: het armatuur is in meer lengtes beschikbaar. Waar het aanbod bij de eerdere modellen bestond uit armaturen van 30 en 120 centimeter, is het product nu ook verkrijgbaar in 60, 180 en 230 centimeter. ‘’Dat is zeker in de huidige afmetingen van de wasstraat een voordeel. Voorheen hingen ze er vier van de oudere versie in een lijn op, nu hoeven er maar twee opgehangen te worden met de helft van het aantal montagebeugels.’’

‘’De installatie is daardoor makkelijker en sneller en je hoeft ook veel minder connecties te maken tussen de armaturen. Hoe minder connecties, hoe minder kans je hebt op fouten. Het ziet er mooier uit en je kan bijna een naadloze lijn creëren’’, vervolgt Verhoeven.

Het armatuur heeft een gerapporteerde levensduur van liefst 60.000 uur en een doorgerekende levensduur van meer dan 100.000 uur. Dat komt neer op minimaal zeven jaar bij een gebruik van 24 uur per dag. Het nieuwe model is eind april of begin mei volledig beschikbaar, waarna de Highliner 2 langzaam zal uitfaseren.

Lees ook:

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.