AVIA Soest Coffee Fellows

AVIA De Korte Duinen wordt eerste Nederlandse tankstation met formule Coffee Fellows

Bron: AVIA Nederland

Achilles Brandstoffen Maatschappij (ABM) en Coffee Fellows gaan een samenwerking aan. De partijen tekenden vrijdag een overeenkomst. Het eerste resultaat van die samenwerking zal zichtbaar zijn bij AVIA De Korte Duinen in Soest, waar de shop wordt omgebouwd naar de formule van Coffee Fellows. De AVIA-locatie in Utrecht wordt het eerste tankstation in het land met dat concept. 

ABM gelooft dat de shops in de nabije toekomst een andere rol gaan vervullen. Daarbij worden persoonlijke service en lokaal ondernemen volgens het bedrijf steeds belangrijker. Door de opkomst van alternatieve brandstoffen en veranderend consumentengedrag is een andere formule in de tankshop noodzakelijk, zegt algemeen directeur Bianca van Es. “De overgang van de oude naar de nieuwe petrolwereld stelt heel andere eisen aan onze organisatie en aan onze mensen. Dan helpt het om de juiste partnerships aan te gaan, zodat je samen kunt bouwen op ervaring.”

Kansen

Franchisegever Coffee Fellows is ervan overtuigd dat de tankstations van ABM kansen bieden om de formule verder uit te breiden. De tankstations zijn volgens Coffee Fellows goed bereikbaar en een groot aantal klanten passeert de locaties. Chiel Beckmann gelooft dan ook dat de overeenkomst mogelijkheden biedt. “We zien in deze samenwerking prachtige kansen voor zowel ABM als Coffee Fellows om in de veranderende petrolmarkt een nieuwe route in te slaan”, aldus het directielid van Coffee Fellows. 

De overeenkomst werd namens ABM getekend door Van Es. Beckmann en masterfranchisenamer Karel van Lange tekenden op 26 maart namens Coffee Fellows. Volgens de planning bevat de uitrol van het concept bij AMB zowel de ombouw van volledige shops als de plaatsing van de Barista Box. Dat is een ‘shop-in-shop’ concept, een soort kleine winkel binnen de shop. 

Veertig locaties

ABM is een van de vijf leden van de AVIA-coöperatie in Nederland. Het netwerk bestaat uit zo’n veertig locaties verspreid over het hele land. Ongeveer dertig van die tankstations hebben ook een shop. Coffee Fellows, dat begon in de Duitse stad München, heeft in Duitsland inmiddels meer dan 230 shops. Ongeveer 130 van die vestigingen zijn gelegen aan autosnelwegen. Daarnaast is het bedrijf actief in negen andere landen, waaronder Oostenrijk en Hongarije. Eerder opende het bedrijf, buiten de tankstationbranche, ook al vestigingen van het concept in Nederland. 

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.