Tankstation Challenge 2019 bijna van start, inschrijven is nog mogelijk

Het aftellen is begonnen. In september gaat de tweede editie van de Tankstation Challenge van start. Alle tankstations die zich hebben ingeschreven voor deze ‘tankshop van het jaar-verkiezing’ worden komende tijd door drie verschillende mystery visitors bezocht. Inschrijven kan nog tot vrijdag 30 augustus 10.00 uur. Hieraan zijn geen kosten verbonden.

De winnares van vorig jaar, Elles de Pijper van Voyage Food, wist vooral hoge ogen te gooien door haar enthousiasme, gastvrijheid en het huiskamergevoel dat overheerst in de compacte shop bij het Argos-tankstation langs de Rijksweg N57 bij Vierpolders, ten zuiden van Brielle. De beker kreeg een mooie plek in de shop. Dat een shop van nog geen 60 vierkante meter er met de winst vandoor ging, was best opvallend. Wie Voyage Food betreedt, ontsnapt even aan de waan van de dag. Dat deze shop aan een toch nog best drukke weg ligt wordt even vergeten. “Ik wilde echt het huiskamergevoel creëren. Het moet echt zijn alsof de mensen bij mij thuis komen eten”, vertelde de onderneemster eerder al.

Het tankstation dat gevestigd is bij de shop, werd in 1987 gestart door De Pijper en haar vader. Het begon als een Elf-locatie. Op een gegeven moment werd het overgenomen door BP en het is ook lange tijd onbemand geweest zonder shop. Toen Argos het station overnam, werd besloten om de locatie nieuw leven in te blazen. De onderneemster werd benaderd met de vraag of ze dit wilde gaan doen.

Presentatie

Mensen die een broodje komen eten bij Voyage Food mogen van De Pijper achteraf betalen. “In een restaurant betaal je toch ook pas als je klaar bent met eten, waarom zou dat bij mij dan niet mogen.” Een ander punt dat opvalt, is dat de broodjes op een bord worden geserveerd en niet net zoals bij veel andere stations in een zakje zitten. “Ik wil echt dat mensen op hun gemak hier kunnen zitten en niet de noodzaak voelen om weer snel door te gaan, zeker als ze het hier opeten.”

(Het artikel gaat verder onder de foto)

De onderneemster ziet in het weekend regelmatig bekende gezichten. “Het is wel heel grappig om te zien dat de werkende man in het weekend ook bij mij komt, maar dan met zijn vrouw en kinderen. Dan komen ze met het hele gezin hier een broodje eten of afhalen”, zegt ze lachend. Daarmee vervult de shop een soort lunchroomfunctie. De band met veel klanten is hecht. “We hebben voor sommigen die hier vaak komen ’s ochtends de koffie en sigaretten al klaar zodat ze ook snel weer door kunnen. Het zorgt bij veel mensen voor een stukje gemak in de ochtend.”

Dat Voyage Food er met de winst vandoor ging vorig jaar, was voor De Pijper een totale verrassing. “Het was zo onwerkelijk, dan sta je daar tussen alle grote ondernemers met grote tankstations. We hadden er helemaal niets van verwacht. Je verwacht natuurlijk dat zo’n grote jongen als Shell er met de prijs vandoor gaat.”

Vijf onderdelen

De verkiezing is bedoeld voor zelfstandige tankstation-ondernemers, clusters en maatschappijlocaties die een shop met een bakery exploiteren. De winnaars worden op de eerste dag van de Tankstation Vakbeurs 2019 op woensdag 6 november bekendgemaakt. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Maatschappijen, dealers en tankstations die zich aanmelden voor de Challenge, worden beoordeeld op basis van een aantal vooraf vastgestelde criteria. Tijdens het bezoek spelen vijf onderdelen een prominente rol: de kwaliteit van de koffie, het broodje bal (of ander onderscheidend lunchgerecht), de vriendelijkheid/gastvrijheid van de bediening, de hygiëne/netheid van de locatie en de sfeer/ambiance. Ook kunnen tankstations extra punten scoren op onderdelen waar zij op uitblinken.

Na de drie mystery visits wordt de balans opgemaakt en zullen de finalisten bepaald worden. Deze worden vervolgens bezocht door de vakjury. Ook de winnares van vorig jaar maakt onderdeel uit van de jury. Verder nemen deskundigen van vakblad TankPro, Foodcourt (Sligro), Newco Europe, Van Oers Snacks, Lavazza, AB Interieurbouw en Breaking Habits plaats in de jury.

De Tankstation Challenge wordt mede mogelijk gemaakt door:

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Tankstation Challenge 2019 bijna van start, inschrijven is nog mogelijk | TankPro.nl

Tankstation Challenge 2019 bijna van start, inschrijven is nog mogelijk

Het aftellen is begonnen. In september gaat de tweede editie van de Tankstation Challenge van start. Alle tankstations die zich hebben ingeschreven voor deze ‘tankshop van het jaar-verkiezing’ worden komende tijd door drie verschillende mystery visitors bezocht. Inschrijven kan nog tot vrijdag 30 augustus 10.00 uur. Hieraan zijn geen kosten verbonden.

De winnares van vorig jaar, Elles de Pijper van Voyage Food, wist vooral hoge ogen te gooien door haar enthousiasme, gastvrijheid en het huiskamergevoel dat overheerst in de compacte shop bij het Argos-tankstation langs de Rijksweg N57 bij Vierpolders, ten zuiden van Brielle. De beker kreeg een mooie plek in de shop. Dat een shop van nog geen 60 vierkante meter er met de winst vandoor ging, was best opvallend. Wie Voyage Food betreedt, ontsnapt even aan de waan van de dag. Dat deze shop aan een toch nog best drukke weg ligt wordt even vergeten. “Ik wilde echt het huiskamergevoel creëren. Het moet echt zijn alsof de mensen bij mij thuis komen eten”, vertelde de onderneemster eerder al.

Het tankstation dat gevestigd is bij de shop, werd in 1987 gestart door De Pijper en haar vader. Het begon als een Elf-locatie. Op een gegeven moment werd het overgenomen door BP en het is ook lange tijd onbemand geweest zonder shop. Toen Argos het station overnam, werd besloten om de locatie nieuw leven in te blazen. De onderneemster werd benaderd met de vraag of ze dit wilde gaan doen.

Presentatie

Mensen die een broodje komen eten bij Voyage Food mogen van De Pijper achteraf betalen. “In een restaurant betaal je toch ook pas als je klaar bent met eten, waarom zou dat bij mij dan niet mogen.” Een ander punt dat opvalt, is dat de broodjes op een bord worden geserveerd en niet net zoals bij veel andere stations in een zakje zitten. “Ik wil echt dat mensen op hun gemak hier kunnen zitten en niet de noodzaak voelen om weer snel door te gaan, zeker als ze het hier opeten.”

(Het artikel gaat verder onder de foto)

De onderneemster ziet in het weekend regelmatig bekende gezichten. “Het is wel heel grappig om te zien dat de werkende man in het weekend ook bij mij komt, maar dan met zijn vrouw en kinderen. Dan komen ze met het hele gezin hier een broodje eten of afhalen”, zegt ze lachend. Daarmee vervult de shop een soort lunchroomfunctie. De band met veel klanten is hecht. “We hebben voor sommigen die hier vaak komen ’s ochtends de koffie en sigaretten al klaar zodat ze ook snel weer door kunnen. Het zorgt bij veel mensen voor een stukje gemak in de ochtend.”

Dat Voyage Food er met de winst vandoor ging vorig jaar, was voor De Pijper een totale verrassing. “Het was zo onwerkelijk, dan sta je daar tussen alle grote ondernemers met grote tankstations. We hadden er helemaal niets van verwacht. Je verwacht natuurlijk dat zo’n grote jongen als Shell er met de prijs vandoor gaat.”

Vijf onderdelen

De verkiezing is bedoeld voor zelfstandige tankstation-ondernemers, clusters en maatschappijlocaties die een shop met een bakery exploiteren. De winnaars worden op de eerste dag van de Tankstation Vakbeurs 2019 op woensdag 6 november bekendgemaakt. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Maatschappijen, dealers en tankstations die zich aanmelden voor de Challenge, worden beoordeeld op basis van een aantal vooraf vastgestelde criteria. Tijdens het bezoek spelen vijf onderdelen een prominente rol: de kwaliteit van de koffie, het broodje bal (of ander onderscheidend lunchgerecht), de vriendelijkheid/gastvrijheid van de bediening, de hygiëne/netheid van de locatie en de sfeer/ambiance. Ook kunnen tankstations extra punten scoren op onderdelen waar zij op uitblinken.

Na de drie mystery visits wordt de balans opgemaakt en zullen de finalisten bepaald worden. Deze worden vervolgens bezocht door de vakjury. Ook de winnares van vorig jaar maakt onderdeel uit van de jury. Verder nemen deskundigen van vakblad TankPro, Foodcourt (Sligro), Newco Europe, Van Oers Snacks, Lavazza, AB Interieurbouw en Breaking Habits plaats in de jury.

De Tankstation Challenge wordt mede mogelijk gemaakt door:

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.