EG Group opent eerste Esso-station met nieuwe GO Fresh-formule

De tweede generatie van de GO Fresh-formule is een feit. Het Esso-tankstation langs de A58 bij Oirschot is woensdag in de nieuwe kleuren van het foodconcept heropend. “Vanaf september gaan we hard aan de slag om onze grootste locaties van deze nieuwe GO Fresh-bakery te voorzien”, vertelt Luuk Valk, Manager Retail Netherlands bij EG Group.

Jarenlang was de GO Fresh-formule van Texaco een van dé voorbeelden voor de sector. Maar ruim vijf jaar na de introductie was het tijd voor een vernieuwde versie van dit concept, legt Valk uit. De concurrentie heeft afgelopen jaren bepaald niet stilgezeten en alle grote maatschappijen hebben inmiddels een eigen bakery-concept in de tankshop. De concurrentie langs de weg is flink gegroeid en de eisen en wensen van de klant liggen hoger dan ooit.

EG Group wil bezoekers in de shop voortaan verleiden en verrassen met kwalitatief goede koffie en een uitgebreid aanbod aan sandwiches, luxe tosti’s en uitgebreide maaltijden, inclusief vegetarische en ‘vegan’ opties. Ook snacks en loaded fries worden geserveerd. Zelfs ijskoffie behoort tot de mogelijkheden. “We hebben een compleet nieuw menu samengesteld, met zelf ontwikkelde recepturen. Vrijdag openen we de tweede vernieuwde GO Fresh-locatie – langs de A9 bij Uitgeest. Vanaf september zullen we wekelijks drie bakeries verbouwen, allemaal in combinatie met Spar Express shops.”

Invulling van de shop

Naast de samenwerking met Spar heeft EG Group ook een partnerschap met Subway. Maar de nieuwe Go Fresh-formule zal zeker niet terug te vinden zijn op locaties waar ook al een filiaal van deze keten zit, legt Bas aan de Wiel, Brand Manager Bakeries, uit. “Dat zou uiteraard niet logisch zijn. We hebben een groot aantal locaties onder onze paraplu en bekijken per shop wat de beste invulling is.”

De shop langs de A58 ziet er netjes en verzorgd uit. Het is een drukste van jewelste. Niet alleen volop vakantieverkeer, maar ook veel vrachtwagenchauffeurs kloppen even aan in de shop, voor een koffie, lunch of om wat boodschappen te doen. Er is een zitgedeelte gecreëerd waar gretig gebruik van gemaakt wordt. Er zijn stopcontacten en er is draadloos internet beschikbaar voor klanten die even willen ontspannen of werken.

Up and running

De medewerkers hebben afgelopen tijd kennisgemaakt met de nieuwe recepturen. Inge Visser van EG Group helpt de eerste periode om het team helemaal ‘up and running’ te krijgen. “Het is uiteraard even spannend de eerste dagen. We hebben dit samen allemaal uitgedacht afgelopen maanden. Om het dan zo in de praktijk te zien, is heel mooi. Het ziet er allemaal netjes uit en het loopt erg soepel. Kortom, ik ben heel tevreden.”

De tweede locatie langs de A9 bij Uitgeest wordt vrijdag geopend. “In augustus ligt het dan een maandje stil. Vanwege de bouwvak, niet omdat we niet door willen pakken”, zegt Valk lachend. “Vanaf september zullen er wekelijks drie Go Fresh bakeries in combinatie met een Spar-winkel geopend worden binnen het netwerk van EG Group. Kortom, er is volop werk aan de winkel!”

Bekijk hier de uitgebreide fotoreportage.

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

EG Group opent eerste Esso-station met nieuwe GO Fresh-formule | TankPro.nl

EG Group opent eerste Esso-station met nieuwe GO Fresh-formule

De tweede generatie van de GO Fresh-formule is een feit. Het Esso-tankstation langs de A58 bij Oirschot is woensdag in de nieuwe kleuren van het foodconcept heropend. “Vanaf september gaan we hard aan de slag om onze grootste locaties van deze nieuwe GO Fresh-bakery te voorzien”, vertelt Luuk Valk, Manager Retail Netherlands bij EG Group.

Jarenlang was de GO Fresh-formule van Texaco een van dé voorbeelden voor de sector. Maar ruim vijf jaar na de introductie was het tijd voor een vernieuwde versie van dit concept, legt Valk uit. De concurrentie heeft afgelopen jaren bepaald niet stilgezeten en alle grote maatschappijen hebben inmiddels een eigen bakery-concept in de tankshop. De concurrentie langs de weg is flink gegroeid en de eisen en wensen van de klant liggen hoger dan ooit.

EG Group wil bezoekers in de shop voortaan verleiden en verrassen met kwalitatief goede koffie en een uitgebreid aanbod aan sandwiches, luxe tosti’s en uitgebreide maaltijden, inclusief vegetarische en ‘vegan’ opties. Ook snacks en loaded fries worden geserveerd. Zelfs ijskoffie behoort tot de mogelijkheden. “We hebben een compleet nieuw menu samengesteld, met zelf ontwikkelde recepturen. Vrijdag openen we de tweede vernieuwde GO Fresh-locatie – langs de A9 bij Uitgeest. Vanaf september zullen we wekelijks drie bakeries verbouwen, allemaal in combinatie met Spar Express shops.”

Invulling van de shop

Naast de samenwerking met Spar heeft EG Group ook een partnerschap met Subway. Maar de nieuwe Go Fresh-formule zal zeker niet terug te vinden zijn op locaties waar ook al een filiaal van deze keten zit, legt Bas aan de Wiel, Brand Manager Bakeries, uit. “Dat zou uiteraard niet logisch zijn. We hebben een groot aantal locaties onder onze paraplu en bekijken per shop wat de beste invulling is.”

De shop langs de A58 ziet er netjes en verzorgd uit. Het is een drukste van jewelste. Niet alleen volop vakantieverkeer, maar ook veel vrachtwagenchauffeurs kloppen even aan in de shop, voor een koffie, lunch of om wat boodschappen te doen. Er is een zitgedeelte gecreëerd waar gretig gebruik van gemaakt wordt. Er zijn stopcontacten en er is draadloos internet beschikbaar voor klanten die even willen ontspannen of werken.

Up and running

De medewerkers hebben afgelopen tijd kennisgemaakt met de nieuwe recepturen. Inge Visser van EG Group helpt de eerste periode om het team helemaal ‘up and running’ te krijgen. “Het is uiteraard even spannend de eerste dagen. We hebben dit samen allemaal uitgedacht afgelopen maanden. Om het dan zo in de praktijk te zien, is heel mooi. Het ziet er allemaal netjes uit en het loopt erg soepel. Kortom, ik ben heel tevreden.”

De tweede locatie langs de A9 bij Uitgeest wordt vrijdag geopend. “In augustus ligt het dan een maandje stil. Vanwege de bouwvak, niet omdat we niet door willen pakken”, zegt Valk lachend. “Vanaf september zullen er wekelijks drie Go Fresh bakeries in combinatie met een Spar-winkel geopend worden binnen het netwerk van EG Group. Kortom, er is volop werk aan de winkel!”

Bekijk hier de uitgebreide fotoreportage.

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.