Europa overweegt belasting op elektrische sigaret

De Europese Commissie bekijkt de mogelijkheden voor het extra belasten van e-sigaretten. Concrete plannen zijn er nog niet, maar Europa heeft wel diverse experts gevraagd mee te discussiëren over het eventueel extra belasten van e-sigaretten. Uitgangspunt daarbij is dat de e-tabak qua belasting hetzelfde wordt behandeld als normale rokertjes.

Momenteel wordt in de meeste Europese lidstaten alleen btw geheven op elektrische sigaretten. Van accijns is geen sprake. Dat wordt in de toekomst wellicht anders, gezien de discussie in Europa.

Tankstations

E-sigaretten zijn bij steeds meer tankstations te koop en vormen een groeimarkt. Het gebruik ervan verdrievoudigde in 2013 ten opzichte van het jaar ervoor. Cijfers over het afgelopen jaar zijn nog niet voorhanden. Sommige experts vermoeden dat de markt voor e-tabak over tien jaar groter is dan de markt voor reguliere sigaretten.

Los van eventuele extra belasting vanuit Europa, is in Nederland sprake van gewijzigd overheidsbeleid wat betreft de elektrische variant. Zo moeten er sinds begin deze maand duidelijke waarschuwingen op verpakkingen staan en mogen fabrikanten niet claimen dat de producten gunstig zijn voor de gezondheid.

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Europa overweegt belasting op elektrische sigaret | TankPro.nl

Europa overweegt belasting op elektrische sigaret

De Europese Commissie bekijkt de mogelijkheden voor het extra belasten van e-sigaretten. Concrete plannen zijn er nog niet, maar Europa heeft wel diverse experts gevraagd mee te discussiëren over het eventueel extra belasten van e-sigaretten. Uitgangspunt daarbij is dat de e-tabak qua belasting hetzelfde wordt behandeld als normale rokertjes.

Momenteel wordt in de meeste Europese lidstaten alleen btw geheven op elektrische sigaretten. Van accijns is geen sprake. Dat wordt in de toekomst wellicht anders, gezien de discussie in Europa.

Tankstations

E-sigaretten zijn bij steeds meer tankstations te koop en vormen een groeimarkt. Het gebruik ervan verdrievoudigde in 2013 ten opzichte van het jaar ervoor. Cijfers over het afgelopen jaar zijn nog niet voorhanden. Sommige experts vermoeden dat de markt voor e-tabak over tien jaar groter is dan de markt voor reguliere sigaretten.

Los van eventuele extra belasting vanuit Europa, is in Nederland sprake van gewijzigd overheidsbeleid wat betreft de elektrische variant. Zo moeten er sinds begin deze maand duidelijke waarschuwingen op verpakkingen staan en mogen fabrikanten niet claimen dat de producten gunstig zijn voor de gezondheid.

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.