AVIA Weghorst koopt alle 33 tankstations van ODN

AVIA Weghorst neemt alle 33 tankstations over van Olie Distributie Noord (ODN). De vestigingen gaan per 1 juli over naar de nieuwe exploitant. De locaties liggen in de provincies Groningen, Friesland, Drenthe en Overijssel, zijn in meerderheid onbemand en worden op termijn omgekleurd naar de roodwitte AVIA-signing. Tevens starten beide bedrijven een samenwerking om hun klanten een beter netwerk, professionele levering en gunstige inkoopcondities te bieden.

ODN is gevestigd in de Groningse plaats Bedum en wil zich in de toekomst meer richten op de handel in brandstof, smeerolie en brandstoftanks en daarbij is minder ruimte voor het exploiteren van tankstations. Daarom doet het bedrijf ze van de hand. De 33 locaties worden op dit moment vooral uitgebaat onder de merken Q8 en het eigen ODN-merk. Ook zitten er enkele Total-stations tussen. De vestigingen worden stap voor stap omgekleurd.

Onbemand en bemand

In totaal gaat het om 29 onbemande locaties en 4 bemande vestigingen. Die exploitatievormen blijven na de omkleuring voorlopig gehandhaafd. Er zitten geen dealerstations in het pakket. Gebruikers van de AVIA-tankkaarten krijgen binnenkort te horen wanneer zij terecht kunnen bij de over te nemen locaties.

Met de deal wil de AVIA-coöperatie invulling geven aan haar groeiambities “Het sluit uitstekend aan bij onze ambities en de behoefte aan een eenduidig beeldmerk voor de ODN-stations”, vertelt commercieel directeur Niek Weghorst. “Wij willen onze klanten het beste netwerk bieden. En natuurlijk is het voor het landelijke AVIA-netwerk ook een mooie aanvulling.”

Werkgelegenheid

Door de transactie stijgt het aantal stations van het roodwitte merk van 320 naar 353 locaties in Nederland. Tevens starten beide bedrijven een samenwerking op het gebied van inkoop, planning en logistiek. Volgens de betrokken partijen heeft de deal geen gevolgen voor de werkgelegenheid.

AVIA Weghorst is een brandstofhandelaar en tankstation-exploitant uit Enschede. Het richt zich zowel op de retail als op de groothandel. Na de overname komt het aantal locaties van AVIA Weghorst op 125, waarbij de nadruk ligt op de regio’s Noord- en Oost-Nederland. In dat netwerk zitten zowel dealerlocaties als stations in eigen beheer.

Uitbreiding

Twee jaar geleden liet AVIA-directeur Geert Kuipers weten dat het bedrijf streeft naar een forse uitbreiding van het aantal tankstations. Het netwerk van, op dat moment, 300 vestigingen moest binnen vijf jaar worden uitgebreid naar 460. Inmiddels zijn twee jaar gepasseerd en staat de teller op ruim 350 locaties. Daarmee lijkt het bedrijf op schema te liggen om de groeiambities waar te maken.

De overname van de 33 vestigingen staat allerminst op zichzelf. Al enkele jaren is er een consolidatieslag gaande in tankstationland, waarbij locaties van doorgaans ‘kleinere’ bedrijven worden opgekocht door kapitaalkrachtige partijen. Zo verdwenen dit decennium onder meer Hace, SmeetsGeelen, Auto Maas, Hopmans Olie, Van den Broek Olie, Nijol, Rotonde, Terberg Group en Multi Energy van het tankstationtoneel, terwijl onder andere Haan en Lukoil steeds verder uitbreiden.

Tom van Gurp

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

AVIA Weghorst koopt alle 33 tankstations van ODN | TankPro.nl

AVIA Weghorst koopt alle 33 tankstations van ODN

AVIA Weghorst neemt alle 33 tankstations over van Olie Distributie Noord (ODN). De vestigingen gaan per 1 juli over naar de nieuwe exploitant. De locaties liggen in de provincies Groningen, Friesland, Drenthe en Overijssel, zijn in meerderheid onbemand en worden op termijn omgekleurd naar de roodwitte AVIA-signing. Tevens starten beide bedrijven een samenwerking om hun klanten een beter netwerk, professionele levering en gunstige inkoopcondities te bieden.

ODN is gevestigd in de Groningse plaats Bedum en wil zich in de toekomst meer richten op de handel in brandstof, smeerolie en brandstoftanks en daarbij is minder ruimte voor het exploiteren van tankstations. Daarom doet het bedrijf ze van de hand. De 33 locaties worden op dit moment vooral uitgebaat onder de merken Q8 en het eigen ODN-merk. Ook zitten er enkele Total-stations tussen. De vestigingen worden stap voor stap omgekleurd.

Onbemand en bemand

In totaal gaat het om 29 onbemande locaties en 4 bemande vestigingen. Die exploitatievormen blijven na de omkleuring voorlopig gehandhaafd. Er zitten geen dealerstations in het pakket. Gebruikers van de AVIA-tankkaarten krijgen binnenkort te horen wanneer zij terecht kunnen bij de over te nemen locaties.

Met de deal wil de AVIA-coöperatie invulling geven aan haar groeiambities “Het sluit uitstekend aan bij onze ambities en de behoefte aan een eenduidig beeldmerk voor de ODN-stations”, vertelt commercieel directeur Niek Weghorst. “Wij willen onze klanten het beste netwerk bieden. En natuurlijk is het voor het landelijke AVIA-netwerk ook een mooie aanvulling.”

Werkgelegenheid

Door de transactie stijgt het aantal stations van het roodwitte merk van 320 naar 353 locaties in Nederland. Tevens starten beide bedrijven een samenwerking op het gebied van inkoop, planning en logistiek. Volgens de betrokken partijen heeft de deal geen gevolgen voor de werkgelegenheid.

AVIA Weghorst is een brandstofhandelaar en tankstation-exploitant uit Enschede. Het richt zich zowel op de retail als op de groothandel. Na de overname komt het aantal locaties van AVIA Weghorst op 125, waarbij de nadruk ligt op de regio’s Noord- en Oost-Nederland. In dat netwerk zitten zowel dealerlocaties als stations in eigen beheer.

Uitbreiding

Twee jaar geleden liet AVIA-directeur Geert Kuipers weten dat het bedrijf streeft naar een forse uitbreiding van het aantal tankstations. Het netwerk van, op dat moment, 300 vestigingen moest binnen vijf jaar worden uitgebreid naar 460. Inmiddels zijn twee jaar gepasseerd en staat de teller op ruim 350 locaties. Daarmee lijkt het bedrijf op schema te liggen om de groeiambities waar te maken.

De overname van de 33 vestigingen staat allerminst op zichzelf. Al enkele jaren is er een consolidatieslag gaande in tankstationland, waarbij locaties van doorgaans ‘kleinere’ bedrijven worden opgekocht door kapitaalkrachtige partijen. Zo verdwenen dit decennium onder meer Hace, SmeetsGeelen, Auto Maas, Hopmans Olie, Van den Broek Olie, Nijol, Rotonde, Terberg Group en Multi Energy van het tankstationtoneel, terwijl onder andere Haan en Lukoil steeds verder uitbreiden.

Tom van Gurp

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.