hendrik witteveen pompkracht directeur

‘Pompkracht bespaart pomphouder tijd en geld’

Elk pompstation heeft zijn eigen werkwijze, dat maakt het soms moeilijk als uitzendkracht meteen aan de slag te gaan als pompstationmedewerker. Toch zijn de verschillen niet zo groot, zegt Hendrik Witteveen, directeur van Pompkracht.

“Er zijn maar een paar verschillende kassasystemen. Je moet als uitzendkracht alleen weten hoe je een transactie verwerkt en waar de knoppen zitten. En omdat de tijdelijke servicemedewerkers op diverse plekken ingezet worden, kennen ze de verschillende systemen vaak al. Het belangrijkste is uiteindelijk dat een tankstation gewoon open kan blijven en dat de medewerker de kwaliteit en service kan verlenen die de klanten gewend zijn.”

Uitzendbureau

Pompkracht is een uitzendbureau voor tankstationmedewerkers. Witteveen richtte het bedrijf in 2003 op. Vanaf het begin werft hij personeel via internet. “Ik heb ongeveer 2000 aanmeldingen per jaar”, vertelt hij, “maar na een sollicitatieprocedure blijven er daarvan ruim 100 over, waarvan een gedeelte op zoek is naar een vaste aanstelling bij een bezinestation. Er komt veel meer bij het werken op een tankstation kijken dan veel mensen denken.”

Sollicitanten waarvan de eerste aanmelding via de website goedgekeurd is, krijgen een vragenlijst van minimaal 100 vragen. Deze vragenlijst is bedoeld om te kijken of ze geschikt zijn voor het werk. Ervaring is niet nodig. “Als je betrouwbaar en competent bent, kun je de rest van de werkzaamheden wel leren.”

Sollicitatiegesprek

Als de sollicitant ook de vragenlijst goed afsluit, wordt hij gebeld voor een sollicitatiegesprek. Tijdens dit gesprek wordt de cv doorgenomen. Daarna belt Pompkracht de referenties na. Volgens Witteveen slaan veel bedrijven die stap over, maar het is belangrijk voor de sollicitatieprocedure van Pompkracht: “Je krijgt een goed beeld van een persoon door met vorige werkgevers te bellen. Ook kun je zo nagaan of de cv klopt.”

Als de sollicitant dit hele proces heeft doorlopen is hij een potentiële tankstationmedewerker. Pompkracht zoekt dan naar een passende opdrachtgever. Ook bekijkt het bedrijf of de sollicitant cursussen moet volgen. Witteveen werkt op dit vlak hiervoor samen met het opleidingscentrum van branchevereniging Beta.

Cursussen

Witteveen zegt dat niet iedereen cursussen nodig heeft. “Veel van onze sollicitanten hebben al een horeca-, retail- of tankstationachtergrond. Met aanvullende cursussen leiden we ze op tot allround medewerker. In samenwerking met opdrachtgevers van Pompkracht leiden we ze op in de praktijk. De opdrachtgevers geven weer feedback over hoe het gaat met een medewerker.”

Iedere medewerker is anders; ook als het gaat om verwachtingen van het werk. “Sommige van onze medewerkers vinden het geweldig om niet te weten waar ze morgen naar toe gaan en op veel verschillende locaties te werken, terwijl anderen liever meer zekerheid hebben. Daar moet je mee om kunnen gaan.”

Opdrachtgevers

Pompkracht bespaart opdrachtgevers tijd en geld. “Wij nodigen geïnteresseerde bedrijven uit om een van onze servicemedewerkers een dag mee te laten lopen. Daarna kan deze medewerker met één telefoontje ingeschakeld worden wanneer het nodig is. Dan hoef je niet zelf iemand aan te nemen, een contract aan te bieden en in te werken.”

Sommige opdrachtgevers schakelen Pompkracht alleen in als ze een tijdelijke kracht nodig hebben om een openstaande dienst  in het werkrooster op te vullen. Voor dat soort opdrachtgevers zorgt Pompkracht voor de zogenaamde flexibele schil van medewerkers. “We hebben ongeveer 50 medewerkers van 18 tot 70 jaar oud met verschillende achtergronden. Zij kunnen dag en nacht opgeroepen worden als er een dienst in een tankstation niet ingevuld kan worden.”

Werving en selectie

Andere opdrachtgevers schakelen het bedrijf in voor werving en selectie en hebben soms erg specifieke wensen. “We bieden dan bijvoorbeeld drie kandidaten aan die voldoen aan de voorwaarden van de opdrachtgever. Die kan dan zelf bepalen wie er het beste in zijn team past. De voorselectie is dan al gedaan. Dat scheelt de pomphouder al veel tijd.”

Daarnaast lopen de werving en selectie en de detachering ook in elkaar over. “Iemand kan ons benaderen voor een tijdelijke kracht, die ze na een tijdje vast aan willen nemen. We adviseren medewerkers die meer zekerheid willen dan ook om tijdelijke banen aan te nemen. Als ze zich dan bewezen hebben rolt daar soms weer een vaste aanstelling uit.”

Vakantieplanning

Meestal vinden nieuwe opdrachtgevers hun weg naar Pompkracht als de diensten in een werkrooster niet opgevuld kunnen worden. Zo adviseerde Witteveen iemand die hem belde omdat hij een medewerker tekort kwam.

“Een half uur later hadden we voor hem iemand geregeld. Naderhand belden wij de pomphouder of alles naar wens was verlopen. Hij was zo enthousiast dat hij meteen de vakantieplanning ging maken. De openstaande diensten in het werkrooster werden opgevuld met onze mensen.”

Linda Aarts

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

‘Pompkracht bespaart pomphouder tijd en geld’ | TankPro.nl
hendrik witteveen pompkracht directeur

‘Pompkracht bespaart pomphouder tijd en geld’

Elk pompstation heeft zijn eigen werkwijze, dat maakt het soms moeilijk als uitzendkracht meteen aan de slag te gaan als pompstationmedewerker. Toch zijn de verschillen niet zo groot, zegt Hendrik Witteveen, directeur van Pompkracht.

“Er zijn maar een paar verschillende kassasystemen. Je moet als uitzendkracht alleen weten hoe je een transactie verwerkt en waar de knoppen zitten. En omdat de tijdelijke servicemedewerkers op diverse plekken ingezet worden, kennen ze de verschillende systemen vaak al. Het belangrijkste is uiteindelijk dat een tankstation gewoon open kan blijven en dat de medewerker de kwaliteit en service kan verlenen die de klanten gewend zijn.”

Uitzendbureau

Pompkracht is een uitzendbureau voor tankstationmedewerkers. Witteveen richtte het bedrijf in 2003 op. Vanaf het begin werft hij personeel via internet. “Ik heb ongeveer 2000 aanmeldingen per jaar”, vertelt hij, “maar na een sollicitatieprocedure blijven er daarvan ruim 100 over, waarvan een gedeelte op zoek is naar een vaste aanstelling bij een bezinestation. Er komt veel meer bij het werken op een tankstation kijken dan veel mensen denken.”

Sollicitanten waarvan de eerste aanmelding via de website goedgekeurd is, krijgen een vragenlijst van minimaal 100 vragen. Deze vragenlijst is bedoeld om te kijken of ze geschikt zijn voor het werk. Ervaring is niet nodig. “Als je betrouwbaar en competent bent, kun je de rest van de werkzaamheden wel leren.”

Sollicitatiegesprek

Als de sollicitant ook de vragenlijst goed afsluit, wordt hij gebeld voor een sollicitatiegesprek. Tijdens dit gesprek wordt de cv doorgenomen. Daarna belt Pompkracht de referenties na. Volgens Witteveen slaan veel bedrijven die stap over, maar het is belangrijk voor de sollicitatieprocedure van Pompkracht: “Je krijgt een goed beeld van een persoon door met vorige werkgevers te bellen. Ook kun je zo nagaan of de cv klopt.”

Als de sollicitant dit hele proces heeft doorlopen is hij een potentiële tankstationmedewerker. Pompkracht zoekt dan naar een passende opdrachtgever. Ook bekijkt het bedrijf of de sollicitant cursussen moet volgen. Witteveen werkt op dit vlak hiervoor samen met het opleidingscentrum van branchevereniging Beta.

Cursussen

Witteveen zegt dat niet iedereen cursussen nodig heeft. “Veel van onze sollicitanten hebben al een horeca-, retail- of tankstationachtergrond. Met aanvullende cursussen leiden we ze op tot allround medewerker. In samenwerking met opdrachtgevers van Pompkracht leiden we ze op in de praktijk. De opdrachtgevers geven weer feedback over hoe het gaat met een medewerker.”

Iedere medewerker is anders; ook als het gaat om verwachtingen van het werk. “Sommige van onze medewerkers vinden het geweldig om niet te weten waar ze morgen naar toe gaan en op veel verschillende locaties te werken, terwijl anderen liever meer zekerheid hebben. Daar moet je mee om kunnen gaan.”

Opdrachtgevers

Pompkracht bespaart opdrachtgevers tijd en geld. “Wij nodigen geïnteresseerde bedrijven uit om een van onze servicemedewerkers een dag mee te laten lopen. Daarna kan deze medewerker met één telefoontje ingeschakeld worden wanneer het nodig is. Dan hoef je niet zelf iemand aan te nemen, een contract aan te bieden en in te werken.”

Sommige opdrachtgevers schakelen Pompkracht alleen in als ze een tijdelijke kracht nodig hebben om een openstaande dienst  in het werkrooster op te vullen. Voor dat soort opdrachtgevers zorgt Pompkracht voor de zogenaamde flexibele schil van medewerkers. “We hebben ongeveer 50 medewerkers van 18 tot 70 jaar oud met verschillende achtergronden. Zij kunnen dag en nacht opgeroepen worden als er een dienst in een tankstation niet ingevuld kan worden.”

Werving en selectie

Andere opdrachtgevers schakelen het bedrijf in voor werving en selectie en hebben soms erg specifieke wensen. “We bieden dan bijvoorbeeld drie kandidaten aan die voldoen aan de voorwaarden van de opdrachtgever. Die kan dan zelf bepalen wie er het beste in zijn team past. De voorselectie is dan al gedaan. Dat scheelt de pomphouder al veel tijd.”

Daarnaast lopen de werving en selectie en de detachering ook in elkaar over. “Iemand kan ons benaderen voor een tijdelijke kracht, die ze na een tijdje vast aan willen nemen. We adviseren medewerkers die meer zekerheid willen dan ook om tijdelijke banen aan te nemen. Als ze zich dan bewezen hebben rolt daar soms weer een vaste aanstelling uit.”

Vakantieplanning

Meestal vinden nieuwe opdrachtgevers hun weg naar Pompkracht als de diensten in een werkrooster niet opgevuld kunnen worden. Zo adviseerde Witteveen iemand die hem belde omdat hij een medewerker tekort kwam.

“Een half uur later hadden we voor hem iemand geregeld. Naderhand belden wij de pomphouder of alles naar wens was verlopen. Hij was zo enthousiast dat hij meteen de vakantieplanning ging maken. De openstaande diensten in het werkrooster werden opgevuld met onze mensen.”

Linda Aarts

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.