Column Renate Remie: Het is groen!

Overal rode stoplichten, zo voelde de afgelopen 1,5 jaar voor mij. Ik hoef niet uit te leggen hoe dit komt. Maar het virus zette niet alles op rood.

Het nieuws vertelt ons dagelijks dat we ons middenin diverse transities bevinden. In het Verenigd Koninkrijk bijvoorbeeld was men begin 2020 nog totaal niet overtuigd van de opmars van EV’s. Investeringen in laadfaciliteiten werden zelfs afgeraden, terwijl daar nu ineens volop op wordt ingezet. Maar zij hebben ook nog Brexit te verduren. De zure vruchten werden hier van geplukt in de vorm van Britse tankstations zonder brandstof en supermarkten met lege schappen.

Ook ons land heeft, net als de rest van de wereld, te lijden onder de corona aftershock. Goederen staan vast in China vanwege een tekort aan transportcapaciteit en komen niet of zeer vertraagd richting Europa. En grondstoftekorten zorgen voor grote problemen in de supply chain en een instabiele prijs. Focus op inkopen dichterbij huis kan deze druk verminderen. En dat is dan ook weer beter voor het milieu.

Stijlvol non-food assortiment

Er verandert dus razendsnel veel en dat brengt grote kansen én uitdagingen met zich mee. Ongetwijfeld zijn ondernemers hier in hun achterhoofd altijd mee bezig. Toch denk ik dat de meesten van ons ’s ochtends opstaan met de gedachte: hoe ga ik er vandaag het beste van maken? Voor de klanten, de medewerkers en voor onszelf. Om me heen zie ik de mooiste shops ontstaan, met fantastische foodmodules, een warme inrichting en een stijlvol gepresenteerd non-food assortiment. Kortom: we zijn bezig met dingen waar we wél invloed op kunnen uitoefenen. Gelukkig maar, want we kunnen alleen maar vooruit.

Zelf ben ik vooral erg gecharmeerd van de bestelzuilen. Diverse stations hebben hiermee getest en zijn enthousiast over de snelheid en de upsellmogelijkheden. Denk bij dat laatste niet alleen aan die gevulde koek bij een cappuccino. Over een tijdje biedt zo’n zuil ongetwijfeld ook hele andere artikelen aan, die niet aanwezig zijn in de shop. Consumenten zijn immers volledig gewend aan shoppen via een beeldscherm. Dat kunnen bij het seizoen passende dagaanbiedingen zijn. Zo is het misschien een warme zomerdag en koop je via de zuil een zwembad. Je rekent direct af en de bestelling wordt thuis afgeleverd. Een nuttige tijdsbesteding als je toch moet wachten wanneer je auto oplaadt.

Elkaar ontmoeten

Voor nu heb ik er vooral zin in om iedereen weer te zien tijdens de Tankstation Vakbeurs. Want het licht staat eindelijk op groen voor weer een beetje écht contact. Ik hoop velen van jullie te mogen verwelkomen op onze stand. Bekijk dan ook gelijk even ons ‘groene’ assortiment. En tijdens onze workshop vertellen we u graag hoe we het ondernemersleven nog leuker en gemakkelijker kunnen maken.Ik wens iedereen een fijne beurs, graag tot dan!

Renate Remie Newco
Renate Remie van Newco Europe.

Aanmelden voor de beurs op 10 en 11 november in Expo Houten is gratis en kan nog steeds. Ontmoet Newco Europe daar! Ook voor het Nationaal Waterstofcongres zijn nog kaarten beschikbaar. 

Lees ook:

Onderwerpen: , ,

NewCo

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Column Renate Remie: Het is groen! | TankPro.nl

Column Renate Remie: Het is groen!

Overal rode stoplichten, zo voelde de afgelopen 1,5 jaar voor mij. Ik hoef niet uit te leggen hoe dit komt. Maar het virus zette niet alles op rood.

Het nieuws vertelt ons dagelijks dat we ons middenin diverse transities bevinden. In het Verenigd Koninkrijk bijvoorbeeld was men begin 2020 nog totaal niet overtuigd van de opmars van EV’s. Investeringen in laadfaciliteiten werden zelfs afgeraden, terwijl daar nu ineens volop op wordt ingezet. Maar zij hebben ook nog Brexit te verduren. De zure vruchten werden hier van geplukt in de vorm van Britse tankstations zonder brandstof en supermarkten met lege schappen.

Ook ons land heeft, net als de rest van de wereld, te lijden onder de corona aftershock. Goederen staan vast in China vanwege een tekort aan transportcapaciteit en komen niet of zeer vertraagd richting Europa. En grondstoftekorten zorgen voor grote problemen in de supply chain en een instabiele prijs. Focus op inkopen dichterbij huis kan deze druk verminderen. En dat is dan ook weer beter voor het milieu.

Stijlvol non-food assortiment

Er verandert dus razendsnel veel en dat brengt grote kansen én uitdagingen met zich mee. Ongetwijfeld zijn ondernemers hier in hun achterhoofd altijd mee bezig. Toch denk ik dat de meesten van ons ’s ochtends opstaan met de gedachte: hoe ga ik er vandaag het beste van maken? Voor de klanten, de medewerkers en voor onszelf. Om me heen zie ik de mooiste shops ontstaan, met fantastische foodmodules, een warme inrichting en een stijlvol gepresenteerd non-food assortiment. Kortom: we zijn bezig met dingen waar we wél invloed op kunnen uitoefenen. Gelukkig maar, want we kunnen alleen maar vooruit.

Zelf ben ik vooral erg gecharmeerd van de bestelzuilen. Diverse stations hebben hiermee getest en zijn enthousiast over de snelheid en de upsellmogelijkheden. Denk bij dat laatste niet alleen aan die gevulde koek bij een cappuccino. Over een tijdje biedt zo’n zuil ongetwijfeld ook hele andere artikelen aan, die niet aanwezig zijn in de shop. Consumenten zijn immers volledig gewend aan shoppen via een beeldscherm. Dat kunnen bij het seizoen passende dagaanbiedingen zijn. Zo is het misschien een warme zomerdag en koop je via de zuil een zwembad. Je rekent direct af en de bestelling wordt thuis afgeleverd. Een nuttige tijdsbesteding als je toch moet wachten wanneer je auto oplaadt.

Elkaar ontmoeten

Voor nu heb ik er vooral zin in om iedereen weer te zien tijdens de Tankstation Vakbeurs. Want het licht staat eindelijk op groen voor weer een beetje écht contact. Ik hoop velen van jullie te mogen verwelkomen op onze stand. Bekijk dan ook gelijk even ons ‘groene’ assortiment. En tijdens onze workshop vertellen we u graag hoe we het ondernemersleven nog leuker en gemakkelijker kunnen maken.Ik wens iedereen een fijne beurs, graag tot dan!

Renate Remie Newco
Renate Remie van Newco Europe.

Aanmelden voor de beurs op 10 en 11 november in Expo Houten is gratis en kan nog steeds. Ontmoet Newco Europe daar! Ook voor het Nationaal Waterstofcongres zijn nog kaarten beschikbaar. 

Lees ook:

Onderwerpen: , ,

NewCo

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.