Halma Agro tankstation

Halma Agro maakt contactloos betalen mogelijk op tien tankstations

Bron: Halma Agro

Klanten van Halma Agro kunnen sinds kort bij alle tankstations van het bedrijf contactloos betalen. De betaalzuilen bij de tien locaties werden stapsgewijs omgebouwd door TSG. 

Het eerste station werd al in 2020 voorzien van de mogelijkheid om contactloos te betalen. Dat ging in combinatie met het vervangen van andere hardware op de locatie. Begin dit jaar werd het bij nog eens twee locaties mogelijk om te betalen zonder de pas in te voeren. Halverwege oktober volgden de overige zeven onbemande tankstations.

Gemak voor klanten

Dat de betalingsopties werden uitgebreid, heeft te maken met een verplichting vanuit de bank. “Elke automaat moet vanaf 1 januari 2022 contactloos betalen mogelijk maken”, legt Schelte Halma uit. Volgens de directeur van het Friese bedrijf biedt de update een voordeel voor de klanten. “Vooral door de smartphone en de bankapps is het voor de klant een stuk gemakkelijker om contactloos te betalen. De jongere generatie heeft meestal geen bankpas meer op zak en regelt en betaalt alles met de smartphone.”

“Vanaf nu kunnen ze hier dus ook bij onze onbemande tankstations gebruik van maken. Ook is de chipkaartlezer storinggevoeliger door vuil, met contactloos betalen heb je daar geen last van”, vervolgt hij. Alle betaalzuilen zijn op dit moment up to date. Zowel de hard- als software is aangepast.

Brandstoflevering

De onderneming uit het Friese dorp St. Annaparochie exploiteert meerdere onbemande tankstations in Noord-Nederland. Bij al deze tankstations kunnen klanten diesel B7 en euro E10 tanken. Daarnaast levert Halma Agro smeermiddelen en voorziet het bedrijven in Groningen en Friesland met tankwagens van brandstof.

TSG is een van de aanwezige bedrijven op de Tankstation & Carwash vakbeurs. Aanmelden voor de beurs op 10 en 11 november in Expo Houten is gratis en kan nog steeds. Ook voor het Nationaal Waterstofcongres zijn nog kaarten beschikbaar. 

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.