VARO neemt belang in E-Flux en stapt in laadpalenmarkt

Foto: Remco Nieuwenbroek

VARO Energy heeft een overeenkomst gesloten met E-Flux. Daarin werd afgesproken dat VARO 49,5 procent van de aandelen in handen krijgt van het technologiebedrijf dat infrastructuur bouwt voor e-mobiliteit.

Met de investering stapt VARO in de markt van oplossingen voor elektrische voertuigen. Het energiebedrijf zegt zo verdere uiting te geven aan de wens om duurzame energie toegankelijk en betaalbaar te maken. Deze uitbreiding van het portfolio van VARO is volgens het bedrijf essentieel om te kunnen blijven voldoen aan de veranderende behoeften van klanten.

Brug tussen fossiel en hernieuwbaar

“Een sterk EV-aanbod is belangrijk voor onze klanten wanneer ze overstappen op nieuwe energieoplossingen”, zegt Julian Stoll, interim ceo van VARO. “Voor VARO betekent e-mobiliteit een belangrijke stap voorwaarts om de elektrificatie van het Europese wagenpark te ondersteunen en zo de overgang te versnellen. Deze investering slaat ook een brug tussen fossiele en hernieuwbare energiebronnen, wat cruciaal is om VARO’s klanten van vandaag en morgen nog beter te kunnen bedienen.“

Het E-Flux-platform probeert EV-rijders te verbinden met een uitgebreide EV-oplaadinfrastructuur. Het platform vervult een ‘centrale rol in het EV-laadecosysteem en fungeert als een spinnenweb om het continu opladen van EV’s mogelijk te maken.’ Het partnernetwerk van E-Flux bestaat uit installatiebedrijven, fabrikanten van EV-laders en distributeurs. E-Flux richt zich zelf puur op het ontwikkelen van het platform.

Verder ontwikkelen

“Sinds de begindagen van e-mobiliteit biedt E-Flux een softwareplatform om haar klanten van dienst te zijn door EV-laders te koppelen aan laadtransacties en heeft daarmee haar klanten in staat gesteld hun e-fleet en de bijbehorende kosten efficiënt, betrouwbaar en eenvoudig te beheren”, aldus Vincent van Vaalen. “We zijn verheugd dat we met VARO als partner onze duurzame en betrouwbare oplossingen voor onze gewaardeerde klanten verder kunnen ontwikkelen”, voegt de ceo van E-Flux toe.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.