Vaccin coronavirus

Vaccinatieplicht houdt gemoederen bezig, maar niet op de werkvloer

Of en wanneer werknemers in de tankstationbranche een vaccin tegen het coronavirus nemen, moeten zij zelf kunnen bepalen. Directies en leidinggevenden mogen daar geen invloed op hebben of druk uitoefenen. Dat vindt 82 procent van de personen die in de sector actief zijn, blijkt uit een poll van TankPro. 

De grote meerderheid van de 217 respondenten uit de branche vindt dat het personeel volledig zelf moet kunnen bepalen of zij wel of geen vaccin nemen. Bijna 15 procent denkt juist dat het voor de veiligheid op de werkvloer wel degelijk belangrijk is om medewerkers van tankstations, kantoren en bijvoorbeeld depots te verplichten een prik te nemen. Nog eens ruim 3 procent stelt dat het afhankelijk is van de functie die het personeelslid heeft of diegene wel of geen verplichte prik in zijn arm moet laten zetten.

Onbeperkt lezen?

Ontwikkel jezelf met vakblad TankPro.nl.

Krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de tankstation-, brandstof- en convenience branche.

1 maand gratis proefabonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.