Shell Utrecht e-bike

Is een tankstation geschikt als mobiliteitshub?

Laten automobilisten hun wagen achter bij een tankstation als ze daar kunnen overstappen op een e-bike? Parkeerplaatsen zijn hier vaak al aanwezig en het kan bijdragen aan het verminderen van het aantal auto’s in drukke binnensteden. Shell en Gaiyo hebben dit getest tijdens een proef met Shell e-bikes, waarvoor zij de handen ineen sloegen.

De proef vond tijdens de zomer plaats en is inmiddels afgerond. Met succes, vertelde Steven Hendriks van Innovactory in het VerkeersNet Journaal. Tientallen mensen maakten gebruik van deze oplossing en de reacties waren erg enthousiast. “Voor veel mensen is het nieuw en spannend”, aldus Hendriks. “Als je mensen over de eerste drempel helpt, vinden ze het hartstikke leuk.”

Onbeperkt lezen?

Ontwikkel jezelf met vakblad TankPro.nl.

Krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de tankstation-, brandstof- en convenience branche.

1 maand gratis proefabonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.