Servauto Total Nederland

Total wil werkzoekenden met afstand tot de arbeidsmarkt meer kansen bieden

Servauto Nederland, onderdeel van Total Nederland, gaat een samenwerkingsovereenkomst aan met het UWV en gemeenten. Het doel van de overeenkomst is om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt gemakkelijker aan werk te helpen. Servauto exploiteert als exploitatiemaatschappij van Total-Nederland zo’n 120 tankstations, waar de werkzoekenden dus mogelijk terecht komen. 

Dankzij de samenwerking tussen de partijen komen werkzoekenden vanuit de Wajong, WW, bijstand, WIA of mensen die vallen onder de Participatiewet beter in beeld en krijgen ze een eerlijke kans op werk, stelt Total Nederland. Iedereen die over de juiste capaciteiten beschikt, zou daarmee een kans krijgen om voor het bedrijf te werken.

Eerlijke kans

“Iedereen verdient een eerlijke kans op werk en waar een wil is, is een weg”, zegt Niels Tap. ”Het is belangrijk dat ook mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt kansen krijgen, vandaar dat we onze krachten bundelen met UWV en gemeenten in alle arbeidsmarktregio’s waar Servauto actief is. Zo kunnen we op maatschappelijk verantwoorde wijze voorzien in onze personeelsbehoefte en mensen een betere toekomst geven. Medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt zijn doorgaans enorm betrokken en blij om bij een team te horen. Die kans willen wij hen geven”, aldus de directeur van Servauto Nederland.

Servauto Nederland wordt in het plan ondersteund door sociaal recruiter DITIS HR. Het bedrijf is gespecialiseerd in het bemiddelen van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt naar regulier werk. Servauto zal de vacatures binnen het bedrijf uitzetten bij gemeenten en het UWV in de regio’s en zal stapsgewijs ook aan de slag gaan met regionale projecten.

Diversiteitsbeleid

De stations van de Total Groep in Nederland zijn naar eigen zeggen al jaren succesvol in het aanbieden van kansen aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. “Het is ontzettend belangrijk dat iedereen een kans krijgt op een mooie toekomst. In het kader van ons diversiteitsbeleid, het zijn van een inclusieve werkgever en om op maatschappelijk verantwoorde wijze te voorzien in onze personeelsbehoefte, is deze landelijke samenwerking van Servauto met UWV en gemeenten nogmaals een bevestiging dat we er binnen ons bedrijf voor iedereen willen zijn”, aldus directeur HR Jan Riedijk.

Total heeft in Nederland ongeveer vierhonderd tankstations. Het bedrijf telt in totaal zo’n 1.400 werknemers. Wereldwijd zijn dat er zelfs 100.000 in meer dan 130 landen.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.