AVIA Marees Hoorn

AVIA Marees werkt met zonnepanelen aan energieneutrale locaties

Op het dak van het AVIA-tankstation in Hoorn werden afgelopen week tachtig zonnepanelen geïnstalleerd. Daarmee wordt het station volgens AVIA Marees volledig energieneutraal. Eerder werden ook de locaties van het bedrijf in het Noord-Hollandse Wieringerwerf en Den Oever voorzien van zonnepanelen. 

De zonnepanelen leveren het tankstation op jaarbasis 27200 kWh op. Die stroom wordt ingezet voor het gebruik van de elektrische laadpalen op de locatie. De opgewekte stroom gaat niet rechtstreeks naar de laders, maar compenseert wel de stroom daarvan. Het tankstation in Hoorn heeft twee snelladers van 180 kW, waarmee vier auto’s tegelijkertijd van stroom voorzien kunnen worden. 

Onbeperkt lezen?

Ontwikkel jezelf met vakblad TankPro.nl.

Krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de tankstation-, brandstof- en convenience branche.

1 maand gratis proefabonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.