Tango wil duurzame mobiliteitsspeler worden

Eind januari opende Tango officieel de eerste locatie in Deventer. En petit comité werd even stilgestaan bij de mijlpaal, die voor Tango ‘enorm belangrijk’ is. Bert Gillis, retail-directeur Benelux, benadrukt dat de locatie het begin is van een transitie: “We proberen van petroleumspeler te evolueren tot mobiliteitsspeler. Als je dan kijkt naar zo’n station als in Deventer, dan zie je waar we heen willen.”

Voordat Tango neerstreek in Deventer, moest de gemeente overtuigd worden. Dat lukte dankzij een strak design, 66 zonnepanelen op het dak, twee elektrische snelladers van 160 kW, een opslagtank voor regenwater en duurzame brandstoffen zoals de deels van frituurolie gemaakte HVO en het gecomprimeerde aardgas CNG. “Wij zagen de aanbesteding als een superkans, omdat het perfect bij onze strategie paste”, vertelt Bert Gillis.

Onbeperkt lezen?

Ontwikkel jezelf met vakblad TankPro.nl.

Krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de tankstation-, brandstof- en convenience branche.

1 maand gratis proefabonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.