Petflessen Statiegeld Nederland

Bemande locaties langs de snelweg verplicht aan de slag met statiegeld

Vanaf 1 juli zijn bemande tankstations aan de snelweg verplicht om petflessen in te nemen. Net als op de grote bus- en treinstations, bij grote cateringlocaties en in supermarkten, moeten benzinepompen de consumenten statiegeld kunnen bieden in ruil voor de plastic flessen: 15 cent voor een klein flesje en 25 cent voor een grote fles. ‘’Er liggen zoveel flesjes in de berm’’, zegt Misja Janvier van Statiegeld Nederland. ‘’We hopen uiteindelijk 90 procent van de petflessen retour te krijgen.’’

In april 2020 werd definitief besloten dat het nieuwe statiegeldsysteem er komt. Het doel van het besluit is om ‘waardevol plastic gescheiden in te zamelen, zodat het hergebruikt kan worden voor nieuwe flessen,’ valt te lezen in de blauwdruk van de plannen uit 2019. Brancheorganisaties staan niet te springen om het systeem in te voeren, onder meer vanwege de administratieve lasten en de extra benodigde opslagruimte. Maar vanaf deze zomer moeten ook locaties langs de snelweg eraan geloven. Namens Statiegeld Nederland informeert Janvier ondernemers, waaronder pomphouders, over de nieuwe maatregel.

Onbeperkt lezen?

Ontwikkel jezelf met vakblad TankPro.nl.

Krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de tankstation-, brandstof- en convenience branche.

1 maand gratis proefabonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.