Frisdrank schap dranken

Avondklok wordt met nog eens twee weken verlengd

De avondklok wordt opnieuw verlengd. Na 2 maart geldt de maatregel in principe voor nog eens twee weken. Voorlopig staat de einddatum op 15 maart, de eerste dag waarop de Tweede Kamerverkiezingen plaatsvinden. Dat maakte minister-president Mark Rutte dinsdagavond bekend tijdens de persconferentie. Voor tankstations betekent de verlenging dat de bestaande maatregelen in de shop blijven gelden. 

De avondklok wordt verlengd, zodat andere maatregelen versoepeld kunnen worden, benadrukt Rutte. Contactberoepen zoals kappers, masseurs en rij-instructeurs mogen, onder voorwaarden, hun werk op 2 maart weer hervatten. Ook bijvoorbeeld basisscholen en het voortgezet onderwijs kunnen vanaf maandag 1 maart weer gedeeltelijk opstarten. Daarnaast wordt winkelen op afspraak mogelijk. Nu kunnen niet-essentiële winkels producten verkopen door middel van het zogenaamde ‘click and collect’. Daar komt dus iets meer vrijheid in. 

Onbeperkt lezen?

Ontwikkel jezelf met vakblad TankPro.nl.

Krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de tankstation-, brandstof- en convenience branche.

1 maand gratis proefabonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.