Frisdrank schap dranken

Avondklok wordt met nog eens twee weken verlengd

Foto: TankPro (Nico Schinkelshoek)

De avondklok wordt opnieuw verlengd. Na 2 maart geldt de maatregel in principe voor nog eens twee weken. Voorlopig staat de einddatum op 15 maart, de eerste dag waarop de Tweede Kamerverkiezingen plaatsvinden. Dat maakte minister-president Mark Rutte dinsdagavond bekend tijdens de persconferentie. Voor tankstations betekent de verlenging dat de bestaande maatregelen in de shop blijven gelden. 

De avondklok wordt verlengd, zodat andere maatregelen versoepeld kunnen worden, benadrukt Rutte. Contactberoepen zoals kappers, masseurs en rij-instructeurs mogen, onder voorwaarden, hun werk op 2 maart weer hervatten. Ook bijvoorbeeld basisscholen en het voortgezet onderwijs kunnen vanaf maandag 1 maart weer gedeeltelijk opstarten. Daarnaast wordt winkelen op afspraak mogelijk. Nu kunnen niet-essentiële winkels producten verkopen door middel van het zogenaamde ‘click and collect’. Daar komt dus iets meer vrijheid in. 

Voor tankstations betekent de verlenging dat het deel met levensmiddelen in de shop voorlopig gesloten moet blijven tussen 20.45 uur en 04.30 uur. Wel kan, net zoals voorheen, de verkoop van brandstoffen en daaraan verwante artikelen doorgaan. Ook het verkopen van warme dranken is toegestaan in de nachtelijke uren.

De maatregel wordt voor de tweede keer verlengd. Sinds 23 januari is de avondklok in Nederland van kracht. Mensen mogen tussen 21.00 en 04.30 uur niet zonder geldige reden de straat op. Een week voordat de avondklok op 15 maart afloopt, neemt het kabinet een nieuw besluit over een eventuele verlenging.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.