BP-tankstation in Dinteloord opent bibliotheek

Bij het BP-tankstation in Dinteloord is vrijdag een bibliotheek geopend. Klanten kunnen de boeken zeven dagen per week afhalen en inleveren. Het was vrijdag ‘toch een beetje feest’, schrijft het personeel op Facebook. ‘’Geheel volgens de coronavoorschriften werd officieel gestart met de ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst tussen Tankstation Vlamings en de Bibliotheek West-Brabant.’’

De pomphouder zag het voordeel er wel van in. “Ik hoop natuurlijk dat mensen ook even koffie komen drinken of de auto wassen”, vertelt Pieter Vlamings aan Omroep Brabant. Met een zelfscansysteem kunnen de boeken, die vooraf gereserveerd moeten worden, opgehaald worden. Dat kan tot de locatie om 21.00 uur sluit. 

‘’Dit is echt een heel grappige plek’’, zegt de bedenker van het plan tegen de Brabantse nieuwszender. Yvonne van Egmond, die als medewerkster in de bibliotheek werkt, meent dat een bieb in een tankstation kansen biedt. “De openingstijden zijn heel erg ruim. Je kunt hier negentig uur per week terecht.”

Het tankstation in Dinteloord nam de rol van bibliotheek over van de basisschool in het Noord-Brabantse dorp. Omdat het aantal leerlingen toenam, moesten de boeken plaatsmaken. Vervolgens werd de benzinepomp als nieuwe locatie gekozen. “Ik liep gewoon naar binnen en vertelde mijn idee. Ze hadden al een heel mooi hoekje met een leestafel”, aldus Van Egmond.

Uiteindelijk worden in het tankstation ook cursussen en lezingen gegeven en kunnen klanten er tijdschriften komen lezen. 

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , ,

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.