Brancheorganisaties vragen om terughoudendheid bij besluit dinsdagnacht open te gaan

Brancheorganisaties BETA en NOVE roepen hun leden op om terughoudend te zijn in hun besluit over de volledige opening van hun tankstation dinsdagnacht. De partijen vragen hun achterban te wachten tot de uitkomst van de zaak, die dinsdagavond verder gaat, duidelijk is. De Staat hoopt dat de rechtbank besluit dat de avondklok van kracht blijft tot het hoger beroep binnenkort dient.

Vanochtend werd duidelijk dat de rechtbank in Den Haag besloot dat de avondklok per direct wordt teruggedraaid.  In een zaak die werd aangespannen door Viruswaarheid, een ‘actiegroep die het coronabeleid van de Nederlandse overheid bekritiseert’, oordeelde de rechter dat er geen sprake is van een noodsituatie die de maatregel rechtvaardigt. Met dat oordeel werd de avondklok illegitiem verklaard, maar het kabinet gaat daar tegen in beroep.

”Er is dus ook nog niet duidelijk wat dit betekent voor tankstations”, laat BETA weten. ”Wij adviseren u daarom ervan uit te gaan dat er vooralsnog niets verandert, en de avondklok gewoon zal blijven gelden.” Ook NOVE is terughoudend. ”Het kabinet gaat nog in beraad. Hopelijk komt er vanmiddag definitief uitsluitsel”, laat de brancheorganisatie op Twitter weten. NOVE geeft daarom ook nog geen advies aan de achterban en wacht tot duidelijk is hoe de situatie zich ontwikkelt.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.