Brancheorganisaties vragen om terughoudendheid bij besluit dinsdagnacht open te gaan

Brancheorganisaties BETA en NOVE roepen hun leden op om terughoudend te zijn in hun besluit over de volledige opening van hun tankstation dinsdagnacht. De partijen vragen hun achterban te wachten tot de uitkomst van de zaak, die dinsdagavond verder gaat, duidelijk is. De Staat hoopt dat de rechtbank besluit dat de avondklok van kracht blijft tot het hoger beroep binnenkort dient.

Vanochtend werd duidelijk dat de rechtbank in Den Haag besloot dat de avondklok per direct wordt teruggedraaid.  In een zaak die werd aangespannen door Viruswaarheid, een ‘actiegroep die het coronabeleid van de Nederlandse overheid bekritiseert’, oordeelde de rechter dat er geen sprake is van een noodsituatie die de maatregel rechtvaardigt. Met dat oordeel werd de avondklok illegitiem verklaard, maar het kabinet gaat daar tegen in beroep.

Onbeperkt lezen?

Ontwikkel jezelf met vakblad TankPro.nl.

Krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de tankstation-, brandstof- en convenience branche.

1 maand gratis proefabonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.