In 2022 ook statiegeld op blikjes, rol van tankstations nog onbekend

Nadat eerder bekend werd dat er statiegeld op kleine petflessen komt, volgen nu ook blikjes. Met ingang van 31 december 2022 betalen consumenten vijftien eurocent statiegeld voor een blikje fris, bier of water. Dat schrijft staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat Stientje van Veldhoven in een brief aan de Tweede Kamer. Of tankstations ook in het plan worden opgenomen, is nog onduidelijk.

Als het aantal blikjes op straat en in de natuur met 70 procent zou dalen ten opzichte van het gemiddelde van 2016/2017, zou de maatregel niet ingevoerd worden. In plaats daarvan steeg het aantal juist met 27 procent. Statiegeld is volgens Van Veldhoven de juiste manier om dit probleem tegen te gaan.

Onbeperkt lezen?

Ontwikkel jezelf met vakblad TankPro.nl.

Krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de tankstation-, brandstof- en convenience branche.

1 maand gratis proefabonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.