Nog onduidelijk of avondklok 10 februari afloopt en tankstations weer volledig mogen openen

Foto: Remco Nieuwenbroek / TankPro.nl

Of de avondklok op 10 februari definitief afloopt, blijft onduidelijk. Het kabinet wacht nog op een nieuw advies over de maatregel van het Outbreak Management Team (OMT). Pas daarna zal een besluit genomen worden. Dat maakte minister-president Mark Rutte dinsdagavond bekend tijdens een persconferentie. Het blijft daarmee ook onduidelijk of tankstations vanaf volgende week hun shop weer volledig mogen openen in de nachtelijke uren

Wel mogen de niet-essentiële winkels hun deuren vanaf 10 februari weer openen voor afhaal. Basisscholen en de kinderopvang mogen maandag 8 februari weer opstarten. De overige maatregelen duren tot zeker 2 maart. Volgens demissionair minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge bestaat nog altijd de dreiging van een derde golf. Uiteindelijk wil het kabinet naar maximaal 1200 besmettingen per dag. 

Gesprekken

De regels voor tankstations die gepaard gingen met de invoering van de avondklok riepen eerder al verbaasde reacties op bij de brancheorganisaties. BOVAG, NOVE, VNPI, TLN, evofenedex en Vern zijn nog in gesprek met de verschillende ministeries en een corona-crisisteam over de verplichte sluiting van een deel van de shop.

Sinds zaterdag 23 januari is het voor tankstations verboden om tussen 20.45 uur en 06.00 uur levensmiddelen te verkopen in de shop. De handel in brandstof en ‘aanverwante artikelen’ mag nog wel doorgaan. Omdat de brancheorganisaties service willen blijven bieden aan andere essentiële beroepsgroepen, stuurden ze gezamenlijk een brandbrief naar de Tweede Kamer. Ook de sanitaire voorzieningen komen volgens de partijen in gevaar met de huidige regels.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.