Nog onduidelijk of avondklok 10 februari afloopt en tankstations weer volledig mogen openen

Of de avondklok op 10 februari definitief afloopt, blijft onduidelijk. Het kabinet wacht nog op een nieuw advies over de maatregel van het Outbreak Management Team (OMT). Pas daarna zal een besluit genomen worden. Dat maakte minister-president Mark Rutte dinsdagavond bekend tijdens een persconferentie. Het blijft daarmee ook onduidelijk of tankstations vanaf volgende week hun shop weer volledig mogen openen in de nachtelijke uren

Wel mogen de niet-essentiële winkels hun deuren vanaf 10 februari weer openen voor afhaal. Basisscholen en de kinderopvang mogen maandag 8 februari weer opstarten. De overige maatregelen duren tot zeker 2 maart. Volgens demissionair minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge bestaat nog altijd de dreiging van een derde golf. Uiteindelijk wil het kabinet naar maximaal 1200 besmettingen per dag. 

Onbeperkt lezen?

Ontwikkel jezelf met vakblad TankPro.nl.

Krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de tankstation-, brandstof- en convenience branche.

1 maand gratis proefabonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.