Gesprekken over sluiting pompshop tijdens avondklok gestart, mogelijk kleine aanpassingen

Brancheorganisaties BOVAG, NOVE, VNPI, TLN, evofenedex en Vern zijn in gesprek met de verschillende ministeries en een corona-crisisteam over de verplichte sluiting van een deel van de pompshop. Sinds zaterdag mogen tankstations geen levensmiddelen verkopen tussen 20.45 en 06.00. Het eerste overleg leverde nog geen concrete aanpassingen aan het plan op, maar donderdag volgt waarschijnlijk een nieuwe vergadering.

De gesprekken volgen na een brandbrief die de zes brancheorganisaties vrijdag stuurden. ‘’Er is helaas nog niets concreets te melden. We hebben als branche aangegeven dat we graag de volledige service willen blijven bieden tijdens deze avondklok, zoals we dat ook gedaan hebben tijdens de eerste lockdownperiode vorig jaar. Ondanks dat er vaak geld bij moet’’, vertelt Erik de Vries van brancheorganisatie NOVE. 

Onbeperkt lezen?

Ontwikkel jezelf met vakblad TankPro.nl.

Krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de tankstation-, brandstof- en convenience branche.

1 maand gratis proefabonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.