GreenFleet Event online: zijn auto’s met stekker het nieuwe normaal?

De online-editie van het GreenFleet Event vindt op woensdag 4 november plaats. De live-uitzending (12.00-14.00 uur) vanuit de studio in Rotterdam staat volledig in het teken van het thema ‘Missie, zero emissie’. Het event is een samenwerking tussen vakbladen Automobiel Management en TankPro. Mis het niet. Gratis inschrijven is nog mogelijk.

De conclusies uit het Klimaatakkoord zijn duidelijk: zero emissie wordt de norm. Door de energietransitie zal de wereld van mobiliteit en vervoer de komende decennia flink veranderen. Maar wat zijn de gevolgen voor gebruikers én aanbieders van auto’s en brandstoffen komende jaren? Zijn auto’s met stekker in 2030 het nieuwe normaal? En hoe zit het eigenlijk met de kansen voor andere alternatieve brandstoffen zoals waterstof?

Wouter Metzlar (Bureau Berenschot): Elektrisch rijden komt er nu echt aan, maar hoe snel gaat het? 
Hoeveel elektrische auto’s komen erbij komende jaren en hoeveel laadpalen zijn daarvoor nodig? En hoe ziet de toekomst van waterstof eruit? Wouter Metzlar van Bureau Berenschot geeft de aftrap voor dit GreenFleet Event met een sessie over de opkomst van de EV.

Robin Geijer (Total Nederland): Van tankstation naar multi-energy station 
Total gaat flink inzetten op alternatieve brandstoffen op multi energy locaties. Maar welke brandstoffen kunnen daar getankt worden? Robin Geijer vertelt hoe Total kijkt naar het nieuwe voorterrein. En welke plannen er komende tijd uitgerold worden.

Didi ‘t Hart en Tijl Materman (Orange Charging) en Steef Korfker (NL Mobility): Laadpaal nodig, wat komt er op je af? 
Wat is er nodig op een locatie als je laadpalen wilt laten plaatsen? En aan wat voor soort laders is behoefte? Orange Charging, Ecotap & NL Mobility helpen bij het bouwen aan het netwerk van laadpalen. Didi ‘t Hart vertelt wat er op je afkomt als je wilt inspelen op de stijgende laadbehoefte.

Erwin Jongh (Louwman & Parqui): De route naar zero-emissie 
Hoe kijkt de importeur van Toyota en Lexus naar het thema ‘missie zero emissie’? Wat zit er voor komende tijd in het vat en welke kansen ziet Erwin Jongh voor auto’s met een stekker en voor waterstof?

Mark Jan Uijl (Forze Hydrogen Electric Racing): 300 km/uur op waterstof 
In minder dan 3 seconden naar de 100 en een topsnelheid van 300 km per uur. Een blik op de specificaties van de Forze IX doet vermoeden dat er minimaal een monsterlijke V8 onder de kap van de sportwagen verborgen ligt. Maar niets is minder waar…

Joeri Kamp (Everon): De kunst van slim laden 
Het aantal EV’s op de weg neemt snel toe. Een logisch gevolg van de groei is een stijgende vraag naar laadpalen. Maar met alleen het neerzetten van laadpunten zijn we er nog niet. Het slim beheren van oplaadnetwerken is namelijk minstens net zo belangrijk.

Francois Hemmerlin (Resato): Aan de slag met waterstof 
Sinds dit jaar kan bij BP Kerkhof waterstof getankt worden. Bij het project was naast OrangeGas ook Resato betrokken. Waarom is waterstof zo’n interessante energiedrager? En wat zijn de grootste uitdagingen als je met waterstof aan de slag gaat?

Ga voor (gratis) registratie en meer informatie naar de website van de Tankstation Vakbeurs. GreenFleet Event vindt plaats op de tweede dag, woensdag 4 november.  Inschrijven kan ook via het formulier hieronder. 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.