TankPro TV: Arjan de Putter over waterstof, Peter Dalhuisen over Snel Tank

In TankPro TV namen we deze week een kijkje bij de locatie van Snel Tank in Rijssen. Bij het verhuren van je tankstation kun je kiezen voor de partij die de grootste zak geld neerlegt. Maar is dat wel verstandig? Volgens algemeen directeur Peter Dalhuisen van Dalhuisen Groep moeten ondernemers ook andere aspecten meenemen in hun afweging. In de studio hadden we waterstof-voorvechter Arjan de Putter te gast. Begint de ontwikkeling van waterstof nu echt op stoom te raken? 

Peter Dalhuisen is algemeen directeur van Dalhuisen Groep, waar Dalhuisen Olie, Dalhuisen Tankstations en Gulf Nederland onder vallen. De groep heeft de merken BP, Gulf en Snel Tank in haar portfolio. Hoe staan de zaken ervoor in deze roerige tijd? En wat kan het bedrijf betekenen voor zelfstandige tankstation-ondernemers? We spraken af bij de locatie van Snel Tank in Rijssen.

Kansen voor waterstof

Het eerste Shell-vulpunt voor waterstof in Nederland werd vorige week geopend bij het tankstation langs de A4 op verzorgingsplaats Den Ruygenhoek. Waterstof-voorvechter Arjan de Putter nam alvast de proef op de som en tankte er met zijn Toyota Mirai. De Putter organiseert evenementen waarin het plezier van batterij- en waterstofelektrisch rijden centraal staat. Waarom is juist H2 in zijn ogen zo’n kansrijke energiedrager? En begint de ontwikkeling van tanklocaties nu echt op gang te komen?

Bekijk de uitzending hieronder terug:

Wil je voortaan een melding krijgen zodra we live gaan? Abonneer je dan op ons TankPro TV Youtube-kanaal.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.