BETA: blijf coronaregels strikt naleven bij je tankstation

Foto: Rieneke Kok

Het aantal coronabesmettingen in Nederland neemt weer toe. Dit is aanleiding voor het kabinet om diverse versoepelingen van de maatregelen terug te draaien. Belangenvereniging Tankstations BETA benadrukt dat het belangrijk blijft voor tankstations en carwashlocaties om alle geldende regels strikt te blijven naleven en het personeel scherp te houden.

De recente ontwikkelingen en de toename van het aantal besmettingen in Nederland zijn volgens het kabinet een belangrijk signaal. We moeten de regels weer beter gaan naleven. Voor tankstations blijft het onder meer van groot belang om de 1,5 meter afstand van klanten en personeel in de gaten te blijven houden. In de shop moet deze geborgd zijn, ook bij tafels en stoelen in een zithoek.

“Ons advies is om klanten hier zo duidelijk mogelijk op te wijzen met communicatiematerialen, opdat een veilig bezoek aan de shop gegarandeerd is. Hoe helderder de communicatie, hoe eenvoudiger u het maakt voor uw medewerkers om mensen aan te spreken op de geldende regels”, aldus BETA. Vanuit de brancheverenigingen zijn er posters beschikbaar die op en rondom de locatie opgehangen kunnen worden.

Tankstations zijn geen horeca

Horecagelegenheden moeten inmiddels weer werken met een reservering vooraf, een gezondheidscheck en het noteren van de gegevens van klanten. Hiermee kan bron- en contactonderzoek gemakkelijker plaatsvinden. BETA: “Als tankstationondernemer is het belangrijk om te weten dat u niet wordt gezien als horecagelegenheid, maar als winkel. Deze duidelijkheid hebben wij eerder gekregen van het Ministerie van Economische Zaken. De nieuwe regels zijn voor u dus niet van toepassing.”

Coronaprotocol

Voor tankstations is het belangrijk om medewerkers goed op de hoogte te houden van de regels. Zorg dat ze scherp zijn op de 1,5 meter en dat er volop aandacht blijft voor het schoonmaken en desinfecteren op het voorterrein en in de shop. Daarbij is het van belang om plekken die veel worden aangeraakt, denk aan deurklinken, pinautomaten en koffieautomaten, gereinigd worden.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.