Eerste Texaco-locaties van GP Groot omgebouwd naar Total

De eerste Texaco-locaties van GP Groot brandstoffen en oliehandel zijn omgebouwd naar Total. Komende periode worden nog eens veertien tankstations omgekleurd naar het nieuwe merk. In totaal gaat het om zeventien locaties.

Al sinds de jaren zeventig voert de onderneming uit Heiloo het Texaco-merk. Door de wijzigingen in het merkenbeleid van EG Group, de merkhouder van Texaco en Firezone, heeft GP Groot haar strategie voor wat betreft de merkvoering van haar tankstations onder de loep genomen.

“Door de focus van EG op het merk Esso raakten de door ons gevoerde merken Texaco en Firezone steeds meer op de achtergrond”, legt Pieter Talsma, directeur van GP Groot brandstoffen en oliehandel uit. “Omdat GP Groot een groeistrategie heeft vinden we het belangrijk te beschikken over aantrekkelijke, actieve merken die een verdere groei mede mogelijk maken. We hebben met diverse partijen gesproken en hebben voor wat betreft onze bemande tankstations gekozen voor het merk Total en voor onze onbemande tankstations voor het merk Argos.”

“Voor de zeventien bemande locaties waren we op zoek naar een absoluut A-merk dat ook actief is op het gebied van alternatieve brandstoffen. Daarnaast was het onze wens samen te werken met een merk dat beschikt over een tankpas die zowel nationaal als internationaal en op veel A-locaties geaccepteerd wordt en interessante aanvullende diensten biedt. Total voldoet volledig aan dit profiel en sluit qua ambities en manier van werken zeer goed aan bij GP Groot.”

Eigen shopconcept GP Groot

De Texaco-verkooppunten Egmond, Hippolytushoef en Vennewater hebben de primeur en zijn afgelopen weken omgekleurd naar Total. Talsma: “We grijpen deze verandering ook aan om onze shops op te waarderen. De kleine tot middelgrote Total-locaties worden voorzien van ons eigen Great2Go shop- en foodconcept. De grotere Total-locaties krijgen een Café Bonjour die uit verschillende Cosie-modules van Total worden samengesteld. De wasgelegenheden van de locaties met een Great2Go-shop worden voorzien van onze eigen GreatCarwash-uitstraling. De wasgelegenheden op locaties met Totals Café Bonjour krijgen de Total Wash-uitstraling.”

Na de eerste drie tankstations volgen de komende weken de overige tankstations. Omdat voor een aantal shops ingrepen nodig zijn, volgt de oplevering en omkleuring van die shops en carwashes enkele weken na de omkleuring van het voorterrein.

Van Firezone naar Argos

GP Groot rondde eerder deze maand de verbouwing af van alle negen Firezone-locaties naar het Argos-merk. Komende tijd volgen nog eens zeven tankstations die op dit moment in de kleuren van Texaco staan. Het aantal Argos-stations van de Noord-Hollandse onderneming komt daarmee uit op 35.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.