150 Argos-tankstations in Nederland na omkleuring in Wommels

Foto: TankPro.nl / Remco Nieuwenbroek

Het netwerk van tankstations in de kleur van Argos is in Nederland gestegen naar 150 tankstations. Het nieuwste blad aan de boom van het merk ligt in het Friese dorp Wommels. Het station aan De Lange Baan droeg tot voor kort de kleuren van Brand Oil.

Het aantal Argos-locaties is afgelopen tijd snel gestegen. Het netwerk bestaat zowel uit bemande als onbemande locaties, verspreid over heel Nederland. Komende tijd zullen er nog meer tankstations worden omgekleurd naar de kleurstelling van Argos en blijft het netwerk groeien, belooft VARO Energy, waarvan het tankstationmerk onderdeel uitmaakt. VARO Energy werkt hiervoor onder meer samen met GP Groot brandstoffen en oliehandel en Van Kessel Olie. Eind maart werd bekend dat zestien onbemande Texaco- en Firezone-stations van GP Groot omgebouwd gaan worden naar Argos.

Groot aantal overnames

VARO is sinds 2015 actief in Nederland. De brandstofleverancier nam in 2018 32 tankstations over van Van den Belt en gaf destijds al aan dat de focus – naast de distributie van brandstoffen – vooral komt te liggen op het uitbreiden van het Argos-merk. In 2017 werd een overeenkomst gesloten waarmee het 100 procent van de aandelen van Inter Oil B.V. in handen kreeg. Daarmee kwam het bedrijf in het bezit van de merknamen Brand Oil en amiGo. Datzelfde jaar werden ook 22 tankstations overgenomen van United Fuel Group. Deze stations stonden in de kleuren van Esso, Elan en DOC.

Oktober vorig jaar kreeg VARO groen licht voor de overname van 100 procent van de aandelen van SMD Beheer, een vennootschap binnen de Calpam-groep. SMD Beheer bezit en exploiteert een distributiedepot in Gorinchem, met een totale capaciteit van 9.000 cbm en een netwerk van 19 tankstations in het midden van Nederland. De distributie van smeermiddelen en de levering van brandstoffen zullen worden overgenomen door GP Groot.

De opening van de 150ste locatie is reden voor een feestje. Van dinsdag 12 mei tot dinsdag 26 mei maakt iedereen in Nederland kans op een van de 150 prijzen. De actie loopt via de Facebookpagina van Argos.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.