Contactloos betalen tot 50 euro mogelijk zonder pincode

Klanten kunnen vanaf deze week contactloos betalen zonder pincode in te voeren tot een bedrag van 50 euro. Dat heeft Betaalvereniging Nederland dinsdag bekendgemaakt. Tot nog toe moest bij een bedrag boven de 25 euro altijd de pincode op de betaalautomaat worden ingetoetst. Deze transactielimiet wordt nu tijdelijk verhoogd.

Klanten die contactloos betalen, hoeven daardoor minder vaak een betaalautomaat aan te raken. Zo willen banken en leveranciers van betaalautomaten een bijdrage leveren aan de strijd tegen de verdere verspreiding van het coronavirus. Voor deze wijziging van de transactielimiet worden ruwweg 380.000 Nederlandse betaalautomaten automatisch op afstand aangepast. De nieuwe limiet zal woensdag bij 75 procent van de betaalautomaten doorgevoerd zijn.

“Wij zijn blij met deze snelle actie. We vragen klanten al om zoveel mogelijk te pinnen, liefst met een contactloze bankpas, mobiele telefoon of wearable,” benadrukt Eus Peters, directeur van de Raad Nederlandse Detailhandel. “Dat dit nu ook voor grotere aankopen zonder pincode kan, helpt enorm.”

Cumulatieve limiet

Een andere limiet voor contactloos betalen, de zogeheten cumulatieve limiet, is vorige week al door de banken verhoogd, van 50 euro naar 100 euro. Deze limiet is van toepassing op meerdere contactloze betalingen zónder pincode achter elkaar. Banken zullen eventueel misbruik van gestolen of verloren contactloze bankpassen zónder pincode tot de hogere limieten blijven vergoeden.

Onderwerpen: , ,

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Contactloos betalen tot 50 euro mogelijk zonder pincode | TankPro.nl

Contactloos betalen tot 50 euro mogelijk zonder pincode

Klanten kunnen vanaf deze week contactloos betalen zonder pincode in te voeren tot een bedrag van 50 euro. Dat heeft Betaalvereniging Nederland dinsdag bekendgemaakt. Tot nog toe moest bij een bedrag boven de 25 euro altijd de pincode op de betaalautomaat worden ingetoetst. Deze transactielimiet wordt nu tijdelijk verhoogd.

Klanten die contactloos betalen, hoeven daardoor minder vaak een betaalautomaat aan te raken. Zo willen banken en leveranciers van betaalautomaten een bijdrage leveren aan de strijd tegen de verdere verspreiding van het coronavirus. Voor deze wijziging van de transactielimiet worden ruwweg 380.000 Nederlandse betaalautomaten automatisch op afstand aangepast. De nieuwe limiet zal woensdag bij 75 procent van de betaalautomaten doorgevoerd zijn.

“Wij zijn blij met deze snelle actie. We vragen klanten al om zoveel mogelijk te pinnen, liefst met een contactloze bankpas, mobiele telefoon of wearable,” benadrukt Eus Peters, directeur van de Raad Nederlandse Detailhandel. “Dat dit nu ook voor grotere aankopen zonder pincode kan, helpt enorm.”

Cumulatieve limiet

Een andere limiet voor contactloos betalen, de zogeheten cumulatieve limiet, is vorige week al door de banken verhoogd, van 50 euro naar 100 euro. Deze limiet is van toepassing op meerdere contactloze betalingen zónder pincode achter elkaar. Banken zullen eventueel misbruik van gestolen of verloren contactloze bankpassen zónder pincode tot de hogere limieten blijven vergoeden.

Onderwerpen: , ,

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.