Brandstof veilig afrekenen met smartphone, pinnen niet meer nodig

Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, wordt geadviseerd om zoveel mogelijk contactloos of mobiel te betalen. Bij zevenhonderd bemande en onbemande tankstations In Nederland is het inmiddels mogelijk om af te rekenen met de Rabo Wallet en de app van Ease2pay. De pinpas is dan ook aan de pomp niet langer nodig.

Gebruik van de app is niet alleen veiliger voor klanten omdat ze geen pinterminals hoeven aan te raken, maar ook minder risicovol voor de kassamedewerkers. Betalen voor tanken kan zonder besmettingsgevaar, zonder enige vorm van contact en volledig op de telefoon. Klanten kunnen vanuit de auto op hun mobiel de pomp vrijgeven en betalen. Bemande stations kunnen hun medewerkers eventueel inzetten op het voorterrein om de nozzle te hanteren, waardoor de klant zijn auto helemaal niet uit hoeft. Een groot aantal tankstations zorgt op dit moment voor extra plastic wegwerphandschoenen om klanten veilig te laten tanken.

Fysiek contact vermijden

Het coronavirus heeft tot diverse adviezen geleid om anders te gaan betalen om op die manier fysiek contact te mijden. Contant betalen wordt onder meer door de Wereldgezondheidsorganisatie WHO en de Raad Nederlandse Detailhandel afgeraden. Ook banken adviseren zoveel mogelijk contactloos of mobiel te betalen en verhogen tijdelijk de limiet voor contactloos betalen zodat klanten minder vaak een pinterminal hoeven aan te raken.

De app van Ease2Pay is beschikbaar voor zowel Android- als Apple-telefoons. Naast tanken is het met behulp van de app ook mogelijk om parkeerkosten te betalen en klantenkaarten te bewaren. De betaaloplossing die aan de app is toegevoegd, is afkomstig van BigBrother. “Wij maken de betaling mogelijk door middel van kentekenherkenning. Dit zorgt voor de ultieme klantbeleving, snelheid aan de pomp en de veilige manier van het gebruik van een tankpas”, aldus Lennart Bakker van het technologiebedrijf uit Ede.

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Brandstof veilig afrekenen met smartphone, pinnen niet meer nodig | TankPro.nl

Brandstof veilig afrekenen met smartphone, pinnen niet meer nodig

Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, wordt geadviseerd om zoveel mogelijk contactloos of mobiel te betalen. Bij zevenhonderd bemande en onbemande tankstations In Nederland is het inmiddels mogelijk om af te rekenen met de Rabo Wallet en de app van Ease2pay. De pinpas is dan ook aan de pomp niet langer nodig.

Gebruik van de app is niet alleen veiliger voor klanten omdat ze geen pinterminals hoeven aan te raken, maar ook minder risicovol voor de kassamedewerkers. Betalen voor tanken kan zonder besmettingsgevaar, zonder enige vorm van contact en volledig op de telefoon. Klanten kunnen vanuit de auto op hun mobiel de pomp vrijgeven en betalen. Bemande stations kunnen hun medewerkers eventueel inzetten op het voorterrein om de nozzle te hanteren, waardoor de klant zijn auto helemaal niet uit hoeft. Een groot aantal tankstations zorgt op dit moment voor extra plastic wegwerphandschoenen om klanten veilig te laten tanken.

Fysiek contact vermijden

Het coronavirus heeft tot diverse adviezen geleid om anders te gaan betalen om op die manier fysiek contact te mijden. Contant betalen wordt onder meer door de Wereldgezondheidsorganisatie WHO en de Raad Nederlandse Detailhandel afgeraden. Ook banken adviseren zoveel mogelijk contactloos of mobiel te betalen en verhogen tijdelijk de limiet voor contactloos betalen zodat klanten minder vaak een pinterminal hoeven aan te raken.

De app van Ease2Pay is beschikbaar voor zowel Android- als Apple-telefoons. Naast tanken is het met behulp van de app ook mogelijk om parkeerkosten te betalen en klantenkaarten te bewaren. De betaaloplossing die aan de app is toegevoegd, is afkomstig van BigBrother. “Wij maken de betaling mogelijk door middel van kentekenherkenning. Dit zorgt voor de ultieme klantbeleving, snelheid aan de pomp en de veilige manier van het gebruik van een tankpas”, aldus Lennart Bakker van het technologiebedrijf uit Ede.

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.