Spare Rib Express gaat zich meer richten op de on-the-go-markt

Foodformule Spare Rib Express ziet grote kansen voor locaties bij tankstations. De positieve ervaringen bij Spare Rib Express To Go in Groningen en de aanstaande opening van vestigingen bij tankstations van TinQ in Doetinchem en AVIA in Hoorn, zijn voor de formule aanleiding om de pijlen nog meer te richten op de tankshop.

Sinds 2016 is de keten actief in de petrolbranche met het To Go-concept. De eerste shop waar begonnen werd, ligt in Groningen. De vestiging bij een tankstation van Tango behoort volgens Spare Rib Express tot de bezorgrestaurants met de hoogste omzet. “Zij hebben afgelopen jaren een enorme groei doorgemaakt. We zien echt dat de kruisbestuiving tussen de invulling van de consumptiemomenten een enorm synergie-effect oplevert. Consumenten bestellen een luxe flaguette na het tanken en bestellen vervolgens vanuit huis één van onze andere gerechten”, aldus David Pinedo. commercieel directeur van Spare Rib Express.

Ook het interieur van het ‘to go-concept’ wordt dit jaar vernieuwd. “We hebben recentelijk het interieur van alle formule-concepten laten vernieuwen en dit zal, naast het To Go concept, ook tot uiting komen in het Takeout & Delivery concept”. De opening van Spare Rib Express Doetinchem To Go zal deze maand plaatsvinden. Spare Rib Express Hoorn opent naar verwachting in juli op het foodcourt in Zwaag, naast KFC, McDonald’s, De Beren, FEBO en Subway.

Vegaburgers

Onlangs maakte Spare Rib Express bekend dat het alle burgers voortaan ook in een vegetarische variant gaat aanbieden. Volgens de keten wordt de vraag naar vega steeds groter. Deze trend heeft niet alleen te maken met de stijging van het aantal vegetariërs, maar vooral ook met het aantal flexitariërs, mensen die ervoor kiezen om niet elke dag vlees of vis te willen eten.

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Spare Rib Express gaat zich meer richten op de on-the-go-markt | TankPro.nl

Spare Rib Express gaat zich meer richten op de on-the-go-markt

Foodformule Spare Rib Express ziet grote kansen voor locaties bij tankstations. De positieve ervaringen bij Spare Rib Express To Go in Groningen en de aanstaande opening van vestigingen bij tankstations van TinQ in Doetinchem en AVIA in Hoorn, zijn voor de formule aanleiding om de pijlen nog meer te richten op de tankshop.

Sinds 2016 is de keten actief in de petrolbranche met het To Go-concept. De eerste shop waar begonnen werd, ligt in Groningen. De vestiging bij een tankstation van Tango behoort volgens Spare Rib Express tot de bezorgrestaurants met de hoogste omzet. “Zij hebben afgelopen jaren een enorme groei doorgemaakt. We zien echt dat de kruisbestuiving tussen de invulling van de consumptiemomenten een enorm synergie-effect oplevert. Consumenten bestellen een luxe flaguette na het tanken en bestellen vervolgens vanuit huis één van onze andere gerechten”, aldus David Pinedo. commercieel directeur van Spare Rib Express.

Ook het interieur van het ‘to go-concept’ wordt dit jaar vernieuwd. “We hebben recentelijk het interieur van alle formule-concepten laten vernieuwen en dit zal, naast het To Go concept, ook tot uiting komen in het Takeout & Delivery concept”. De opening van Spare Rib Express Doetinchem To Go zal deze maand plaatsvinden. Spare Rib Express Hoorn opent naar verwachting in juli op het foodcourt in Zwaag, naast KFC, McDonald’s, De Beren, FEBO en Subway.

Vegaburgers

Onlangs maakte Spare Rib Express bekend dat het alle burgers voortaan ook in een vegetarische variant gaat aanbieden. Volgens de keten wordt de vraag naar vega steeds groter. Deze trend heeft niet alleen te maken met de stijging van het aantal vegetariërs, maar vooral ook met het aantal flexitariërs, mensen die ervoor kiezen om niet elke dag vlees of vis te willen eten.

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.