ACM geeft groen licht voor overname Vandebron door Essent

Energieaanbieder Vandebron gaat verder als een onderdeel van Essent. De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft akkoord gegeven voor de overname. Volgens de waakhond blijft er voldoende concurrentie over. Vandebron houdt zich ook bezig met het aanbieden van laadoplossingen voor elektrische auto’s.

Door de krachtenbundeling met Essent kan de energiemaatschappij – die de focus legt op duurzame energie – naar eigen zeggen verder investeren in het realiseren van een 100 procent duurzaam energienetwerk. “We willen de overstap naar duurzame energie voor iedereen aantrekkelijk maken. Hiervoor is schaal nodig die we alleen niet kunnen realiseren. Hoewel we altijd de gevestigde orde hebben uitgedaagd, kiezen we er nu bewust voor onze missie van binnenuit aan te jagen,” zegt Matthijs Guichelaar, CEO en oprichter van Vandebron.

Samen transitie versnellen

Vandebron zal lokale producenten van duurzame energie ongewijzigd blijven koppelen aan Nederlandse huishoudens. “Maar we willen onze klanten ook de kans bieden zelf duurzame stroom op te wekken. Met Essent kunnen we bijvoorbeeld versneld zonnepanelen of energiebesparingstools gaan aanbieden. Wij zien dit als de perfecte volgende stap in onze missie en in ons aanbod. Samen met Essent kunnen we de impact die we maken vergroten en de energietransitie versnellen.”

Met Vandebron wint Essent een vertrouwd duurzaam energiebedrijf in haar netwerk, vindt Patrick Lammers, CEO van Essent. “Dat is belangrijk omdat wij een sleutelrol spelen bij het behalen van de doelstellingen uit het klimaatakkoord. Essent heeft al geruime tijd geen elektriciteits- en gascentrales meer. We richten ons uitsluitend op de verkoop van energie en energiegerichte oplossingen. Vandebron past als groen voorbeeld en expert naadloos bij onze verdere verduurzamingsstrategie.”

Geen veranderingen

Door samen verder te gaan willen Vandebron en Essent hun duurzame ambities versneld uitvoeren. Voor klanten en producenten van Vandebron verandert er niets wordt daarbij benadrukt. Het bedrijf is gevestigd in Amsterdam en heeft ongeveer driehonderd medewerkers in dienst. Voor hen heeft de krachtenbundeling geen gevolgen.

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.