Brand verwoest pand Vollenhoven Olie Technologie in Tilburg

Een grote brand in Tilburg heeft het pand van Vollenhoven Olie Technologie in de as gelegd. In totaal werden vier bedrijfspanden aan de Kroonstraat getroffen door de vuurzee. Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant liet rond 09.15 uur vanmorgen weten dat het sein brand meester is gegeven.

Volgens de Veiligheidsregio ontstond de brand rond 03.10 uur bij taartenbakkerij Maître Paul, waarna de vlammenzee zich zeer snel uitbreidde. Ook werden explosies gehoord. De brandweer is met meerdere wagens gekomen om de brand onder controle te krijgen en verdere uitbreiding te voorkomen. De spuitgasten kregen daarbij hulp vanuit omliggende regio’s. Ook de luchtmacht hielp mee en zette drones in om een beeld te krijgen van waar de brand precies was.

De oorzaak van de brand ligt mogelijk in een vriezer van Maître Paul. Medewerkers van een ander bedrijf op het industrieterrein gaven aan dat zij tussen 02.00 uur en 02.15 uur een brandlucht roken. Zij beamen dat de brand begon aan de achterzijde van het pand van Maitre Paul. Mogelijk is de brand dus ontstaan in een vriesruimte. Directeur van Vollenhoven Olie, Thomas Bogaers, vertelt aan het Algemeen Dagblad dat er veel olie in zijn pand ligt opgeslagen: “Er staan hier olietanks en vaten van zo’n 1.000 liter, daar blijft niks van over.”

https://twitter.com/i/status/1174910738642526208

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Frank van de Ven

Frank van de Ven is journalist voor vakblad CarwashPro. Daarnaast schrijft hij regelmatig voor vakblad TankPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.